Trei morți și un rănit – împușcați în urma unei certe banale între vecini

Trei oameni au murit și alții au fost răniți grav într-o dispută între vecinii din Cursi, Leccese. Victimele sunt Franco și Andrea Marti, tatăl și fiul, respectiv, de 63 și 36 de ani și Assunta Quarta, 52 de ani, matușa lui Andrea.

Doar rănită mama tânărului. Pistolarul a fost Roberto Pappadà, în vârstă de 57 de ani, în prezent șomer: omul a fost arestat.

Se pare că cearta s-a iscat pe stradă, în via Tevere, unde Pappadà locuiește,  chiar în fața casei familiei Marti.

Potrivit unor martori, Pappadà ar fi luat arma și l-a împușcat pe Andrea Marti, care tocmai venea acasă cu mașina. Tatăl, mama și mătușa, care erau în casă, auzind focurile de armă, vor ieși în stradă: Pappadà ar fi deschis atunci focul și asupra lor.

Relațiile dintre cele două familii au fost foarte tensionate datorită divergențelor repetate. Între cele două familii au existat de mult timp fricțiuni și certuri, nu s-a ajuns la denunț niciodată. Arestatul, pare,  deținea ilegal arma.

Probabil toate certurile – dar este doar o primă ipoteză – erau doar pentru probleme de parcare: primul care a fost ucis a fost Andrea Marti care  sosind cu mașina a parcat tocmai atunci când vecinul a început să  urle, apoi scoțând arma șl-a împușcat pe tânăr care a murit instantaneu.

Pappadà mărturisește:  „Mereu intenționat parcau mașina în fața casei mele, am greșit, nu vreau să fiu apărat, voi plăti, dar a trebuit să pun capăt la această poveste.“ – Roberto Pappadà, acuzat de pluriagravatul triplu omor din motive banale și cu premeditare.

La interogarea în fața magistratului de serviciu Donatina Buffelli, în prezența avocatului său, Nicola Leo, Pappadà a reconstruit într-un mod lucid răzbunarea lui nebunească, afirmând că ”paharul se umpluse, ajunsese să verse”, după un an și jumătate, potrivit lui, de abuzuri suferite.