TREI traficanți de oameni au fost condamnați la 125 de ani de închisoare fiecare, de o instanță turcă pentru înecarea copilului sirian Aylan Kurdi

TREI traficanți de oameni au fost condamnați la 125 de ani de închisoare fiecare, de o instanță turcă pentru înecarea copilului sirian Aylan Kurdi.

Imaginile sfâșietoare ale unei fetițe de trei ani întinse cu fața în jos pe o plajă din Bodrum, sudul Turciei, în septembrie 2015, au devenit un simbol al crizei de refugiați după ce au fost arătate în întreaga lume. Potrivit the sun.

Imaginile au atras atenția asupra călătoriei periculoase cu care s-au confruntat mulți sirieni în timp ce încercau să găsească securitate în Europa, fugind de războiul civil.

O fotografie îl arăta pe copil purtând o cămașă roșie strălucitoare și pantaloni scurți albaștri întinși cu fața în jos pe o plajă din apropierea orașului din stațiunea Bodrum. Într-o a doua imagine, un polițist a luat cadavrul.

Bărbații care au organizat traficul au fost prinși de forțele de securitate turcești în această săptămână, în sudul provinciei Adana, și condamnați vineri, potrivit agenției de știri de stat Andalou.

Au fost găsiți după ce au fugit în timp ce procesul lor era în desfășurare. Alți inculpați turci și sirieni au fost și ei închiși.

Bărbații au fost condamnați la Înalta Curte Penală Bodrum, Mugla, după ce s-au confruntat cu acuzații de „ucidere cu posibilă intenție”.

Un total de 12 refugiați s-au înecat în aceeași zi cu copilul, după o încercare eșuată de a naviga pe insula greacă Kos.

Fratele, Kurdi, de cinci ani, al lui Galip și mama lor, Rehen, au murit și ei în tragedie. Tatăl băieților, Abdullah, a fost singurul supraviețuitor al familiei imediate. Încercau să ajungă la rudele din Vancouver, Canada. Abdullah, acum de 44 de ani, a readus cadavrele în Kobani, Siria, pentru înmormântare.

Estimările Națiunilor Unite indică faptul că numărul de sirieni care au fugit din țara distrusă de război din 2011 ajunge până la 6,7 ​​milioane de oameni.

Abdullah, vorbind în orașul nordic irakian Erbi, unde locuiește acum, a spus: „întreaga lume a văzut această imagine (a lui Aylan), iar Europa și-a deschis porțile pentru refugiați, dar, din păcate, a fost pentru foarte scurt timp, poate câteva luni „.

Ankara săptămâna trecută și-a deschis granițele spre Europa și peste 10.000 de migranți, în principal din Siria, au ajuns la granițele terestre ale Turciei cu Grecia și Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.