Trenurile Soarelui în circulație

Web Hosting

Începând de vineri, 9 iunie, spre litoral circulă Trenurile Soarelui, programul estival de transport al CFR Călători. Până pe 10 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura legături din toată țara către staţiunile de la Marea Neagră și către Delta Dunării.

O călătorie București – Constanța, fără reduceri, costă 59,6 lei la tren InterRegio, iar până la Mangalia 66,3 lei.

Dacă se achiziționează un bilet dus-întors călătorul beneficiază de 10% reducere, iar dacă biletul este cumpărat online se mai adaugă o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor cu cel puțin 21 de zile în avans reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de până la 30% dacă achiziționarea se face online.

Trenurile Litoral, care circulă cu viteză sporită fără opriri intermediare între București Nord și Constanța și retur, ajung la destinație în aproximativ două ore. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București – Constanța, este în medie de două ore și 20 de minute.

Ce cadență au Trenurile Soarelui

20 de trenuri vor pleca zilnic din București spre Constanța, 11 cu destinația Mangalia și cu opriri în toate stațiunile de la malul mării. În intervalul orar 07:30 – 10:30 cadența este de aproximativ un tren la fiecare 30 de minute, iar în intervalele orare 02:55-07:30 / 13:00-17:00 frecvența plecărilor este de aproximativ un tren pe oră.

În acest sezon, Trenurile Tineretului (Sibiu – Pitești/ București Nord/ Mangalia și retur) vor circula din 9 iunie ca trenuri InterRegio, cu tarife accesibile, la nivel de Regio. Plecarea din Sibiu este la ora 18:34, din Râmnicu Vâlcea la 21:05, din Piteşti la 00:55, din București Nord la 02:55, iar sosirea în Constanța la 06:05. În Mangalia ajunge la ora 07:53. Pentru întoarcere, trenul are plecare la 18:20 din Mangalia, la 20:10 din Constanța, la 23:15 din București Nord și cu sosire în Pitești la 01:13, în Râmnicu Vâlcea la 04:48 și în Sibiu la 07:20.

Din punctul de vedere al condițiilor de călătorie nu sunt prea multe lucruri de reproșat. Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare și alte facilități. De asemenea, în unele vagoane din Trenurile Soarelui pasagerii pot beneficia de wifi gratuit și de servicii bar-bistro (înghețată, cafea, bauturi alcoolice și nealcoolice, snacks-uri), precizează CFR Călători.

Legătura cu Delta Dunării

Pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta București Nord – Tulcea Oraș și retur. De asemenea, în fiecare zi, patru trenuri (două dus/două întors) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

Până la Medgidia, trenurile ciurculă cu viteză sporită, de până la 160 km/oră, linia fiind modernizată. De aici și până la Tulcea însă, trenurile se deplasează cu viteza melcului, distanța de 144 km fiind străbătută în mai bine de trei ore.(stireazilei.com)

Facebook Comments