Tu nu ai cum să fii jumătatea mea

sticla de jumate

Eu nu mi-am căutat niciodată jumătatea fiindcă mereu am tânjit după femeia întreagă. Cuvântul Jumătate mă duce cu gândul la bunicul care mă trimitea să-i cumpăr o juma’ de mastică de la prăvălie!

Tu ești un întreg. Așa ai fost născută, așa te-am cunoscut, așa vei fi mereu: UNA, adică întreagă.

Ai personalitate, temperament, aspirații, mofturi, fobii, neputințe, griji reale și griji de exercițiu, melancolii dar mai ales nevoi.

Putem privi în aceeași direcție și să vedem altceva sau altcumva. Putem privi oriunde, nimic nu ne poate obliga la ceva mai mult decât ceea ce vrem cu adevărat să oferim unul celuilalt și asta fără să fie o investiție! Nu poate fi nicio condiționare, orice vine de la sine.

Viața în doi este ca un dans. Uneori este blues și stăm lipiți unul de altul, alteori este tango smuls dar poate fi și vals sau …orice. Pașii noștri mai greșesc, ne mai călcăm,  ne mai îndepărtăm… dar dansăm tot împreună, chiar și de la mii de kilometri distanță.

Uneori vorbești mult iar eu te fac să crezi că te ascult. Știu că vrei doar ca să detensionezi naiba știe ce mecanisme interioare, treaba ta, alteori taci și în tăcerea ta mă cuibăresc sau mă înspăimânt. Uneori ne vorbim strict cele trebuincioase. Dar mereu câte cineva în fiecare dintre noi vorbește în locul nostru și noi, bieții de noi, nu le știm limba!

Tu, întreago, întreaga mea, vreau să fii așa cum ești, schimbându-te doar prin propriile tale aspirații și încercări, trecere de vremi, pentru care știi că îți sunt oricând aparent nepăsătorul tovarăș de drum pe care te poți bizui deseori. De ce am zis deseori și nu mereu? Fiindcă aș minți. Și eu sunt un întreg. Un strop de mister face bine, mai ales atunci când mă știu dispus la orice pentru tine. Și, deși aș fi putut scrie aici nesfârșenii, mai zic atât:  am învățat că iubirea lipsită de respect este o părere proastă despre verbul a fi. (sursa foto: viorelilisoi.ro)