Ucide cu mașina pe trotuar o fetiță de 10 ani și apoi încearcă să fugă din țară

Soția unui om de afaceri care a ucis o fetiță de 10 ani și apoi a încercat să fugă în Arabia Saudită, a fost încarcerată pentru 20 de luni

Sobia Aftar accelera mașina ei, un Range Rover Evoke și, sărind pe trotuar, a secerat o micuță talentată gimnastă, cu vârsta de 10 ani, Marianne Haboc, în Rochdale, pe 1 octombrie, 2018.

Micuța Marianne era pe cale să traverseze strada pentru a-și întâlni tatăl, care aștepta să o însoțească acasă de la școală.

Mamă la rândul ei, a patru copii, Sobia Aftar a spus Poliției că se grăbea pentru ca să nu întârzie la școală să-și ia copiii… trebuia și să treacă să cumpere un cadou și să conducă apoi pe fiica ei la o petrecere.

La doar două săptămâni după tragedie, femeia de 33 de ani a fost reținută la Manchester Airport. A încercat să urce la bordul unui avion care decola spre Arabia Saudită, era cu soțul ei, cu cei patru copii și zece valize plin de medicamente, haine pentru toate anotimpurile, alte bunuri.

Părinții lui Marianne au susținut mai târziu că au fost „intimidați” de prietenii soțului lui Sobia Aftar.

Tatăl lui Marianne a spus Curții că fiica sa a fost „cel mai bun prieten al său” și copilul „miraculos”, deoarece el și soția sa au trecut prin lungi tratamente pentru a avea acest unic copil.

Fetița de 10 de ani câștigase o competiție națională de gimnastică și mergea des la școală mai devreme pentru a-i ajuta elevii mai mici.

Sobia Aftar, din Rochdale, a recunoscut că a provocat moartea copilei urmare neatenției la volan și vitezei excesive.

Marianne, membră a clubului olimpic de gimnastică Rochdale, care abia așteaptă să treacă la școala secundară, se întorcea acasă împreună cu alți cu trei colegi de școală.

Procurorul Mark Rhind a spus Curții: „Copiii au fost încurajați la mersul pe jos pentru a dobândi încredere în forțele lor. Tatăl fetei, William, o aștepta pe Marianne pe cealaltă parte de stradă. În timp ce Marianne și prietenii ei mergeau spre intersecție, Marianne era cu un pas înaintea lor. Acel pas a fost fatal.”

„Ei nu mergeau dezordonat sau jucându-se, pur și simplu mergeau pe jos la o viteză normală, vorbind unul cu altul”.

Marianne a mers de-a lungul trotuarului și a traversat drumul, Sobia Aftar a pierdut controlul volanului și a suit mașina pe trotuar lovind fata. Apoi …a fost văzută cum a accelerat, fugind de la locul accidentului.

„Au intervenit medicii de pe ambulanța sosită imediat. Nimic nu s-a putut face pentru a salva fata”

Poliția a luat urma lui Sobia Aftar, bănuind că ar putea să fugă din Marea Britanie, mai ales că la 18 octombrie, au aflat că soțul ei începuse mișcări ciudate în afaceri.

Un itinerariu de călătorie a fost descoperit de anchetatori care dovedea bănuiala. Ea și familia ei au bilete de zbor spre Jeddah și apoi spre Medina și un alt zbor a fost rezervat pentru Islamabad.

Bilete de întoarcere nu pare să fi fost rezervate iar școala copiilor lor nu a fost informată cu privire la …vreo eventuală absență.

Familia, mai târziu, a declarat că a planificat un pelerinaj la Mecca și a rezervat bilete pentru „întoarcere”. Însă… fără dovezi!

Tatăl victimei a explicat modul în care el și soția sa au fost „intimidați” de către familia Aftar și grupuri de prieteni ai acesteia.

El a adăugat: „am fost, de asemenea, informați că Sobia Aftar a încercat să părăsească țara și să scape de Justiție pentru ceea ce făcuse. Nu au nici o remușcare, înțelegere sau responsabilitate pentru ceea ce au făcut.”

Michael Hayton, avocat al apărării, a declarat că soțul Aftar mai fusese căsătorit cu o altă femeie dar și-a pierdut soția și pe cei trei copii într-un incendiu.

Judecătorul Maurice Greene a spus Sobiei Aftar: „ar fi trebuit să fi văzut copilul mergând și ai făcut o greșeală serioasă apăsând acceleratorul în loc de frână. Acest caz este o tragedie pentru toți cei în cauză, dar mai mult pentru familia Mariannei Haboc. Nimeni nu-și poate imagina ce înseamnă pierderea unui copil. Orice ar face acest tribunal, nu poate potoli durerea pe care familia Mariannei o simte”

Sobiei Aftar i-a fost de asemenea interzis să conducă timp de doi ani și patru luni de către Minshull Street Crown Court, din Manchester.

Urmează acum să dea socoteală pentru accident dar mai ales pentru tentativa de fugă din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.