Uciderea româncei Virginia Mihai în Italia, descoperită după 20 de ani

Multe românce s-au căsătorit cu cetățeni străini și au avut parte de o viață fericită, de familii puternic consolidate și s-au bucurat de dragoste și de respect, soții lor îmbrățișând chiar cultura și tradițiile românești, fascinați de ceea ce au descoperit odată cu descoperirea femeii vieții lor.

Din păcate au fost și cazuri cutremurătoare. Iată un exemplu, un fapt petrecut acum peste 20 de ani și care nu de mult a tulburat opinia publică.

CAZUL ROMÂNCEI VIRGINIA MIHAI

Un caz greu a fost rezolvat după 20 de ani, datorită descoperirii unghiei unui deget mare.

Această constatare a dovedit faptul că Virginia Mihai a fost ucisă iar corpul ei ascuns. Românca, a doua soție a fermierului de porci Valerio Sperotto, a dispărut în aprilie 1999.

Cazul a rămas nesoluționat douăzeci de ani, apoi momentul de cotitură. Conform raportului Corriere della Sera, medicii, în vara anului trecut, au găsit unghia în fosta fermă de porci a soțului ei, acesta a murit în 2011, ducând povara secretelor grave în mormânt.

Doi centimetri și jumătate de unghie de la care a fost obținut ADN-ul victimei: Virginia fusese ucisă și aruncată hrană la porci de către soțul ei de care, pe atunci, intenționa să se despartă…

Și același sfârșit s-ar fi putut întâmpla cu prima soție a bărbatului, Elena Zecchinato, ale cărei urme s-au pierdut în 1988.

Fermierul a avut două soții, ambele dispărute și ambele cazuri cercetate sumar la vremea lor.

Dar, al doilea caz a fost rezolvat de data aceasta, cu cercetări care s-au făcut pe conductele și rezervoarele fermei de porci din Velo d’Astico (Vicenza).

Aici, carabinierii s-au întors pentru o inspecție mai atentă și pentru a delimita proprietatea pentru cercetare. Prin urmare, cheia rezolvării celor două mistere se află în acel teren.

Cele două cazuri pot fi soluționate datorită contribuției noilor tehnologii și insistenței procurorului adjunct de la Vicenza, Hans Roderich Blattner, dar și a carabinierilor.

VIRGINIA MIHAI A fost ucisă și dată hrană la porci

Au fost deschise mai multe investigații, de fapt crescătorul Valerio Sperotto chiar a fost cercetat pentru ucidere voluntară și ascundere de cadavru, imediat după dispariția femeilor.

Dar dosarele au fost prea repede arhivate. Bărbatul a vorbit atunci despre o conspirație și a susținut că cele două soții au fugit.

Însă, experții Labanof, laboratorul de antropologie și ontologie criminalistică al Universității din Milano, condus de Cristina Cattaneo, împreună cu lucrarea RIS de la Parma, și-au dat contribuția la rezolvarea acestui caz fără precedent.

Unghia lui Virginia Mihai se afla în solul canalului de scurgere a apelor reziduale. Cadavrul era acolo încă din 1999, nu în Vicenza, unde cineva i-a găsit mașina, încuiată și cu portofelul înăuntru.

Valerio Sperotto a fost ajutat de cineva să inducă în eroare ancheta? Anchetatorii care, după cum raportează Corriere della Sera, au pornit de la zero, vor să afle.

Crescătorul a așteptat cu trei zile înainte de a raporta dispariția soției sale, Virginia Mihai și și-a vândut în grabă porcii, deși știa că aceștia nu digeră dinți, păr și unghii, care nu se descompun.

Cu toate acestea, cercetarea efectuată atunci nu a dezvăluit scheletul. Abia în 2017, Bortolo Miotti, care în 2017 a vrut să cumpere zona, a făcut posibilă reluarea anchetei. Omul de afaceri a fost cercetat pentru simularea criminalității și, astfel, a venit momentul săpăturilor și descoperirilor șocante.

Nu există nici o îndoială că ADN-ul aparține Virginiei: ADN-ul său a fost obținut de fapt în 1999 de la periuța de dinți și este perfect compatibil cu cel găsit pe unghie.

Reamintim declarațiile făcute de fostul procuror adjunct Tonino De Silvestri către Il Giornale di Vicenza în 2017: „Ați interogat de mai multe ori pe Sperotto?” cere ziaristul. ”Desigur, chiar și în prezența avocatului său, Franco Pasquariello, care între timp a murit și acesta.”

Și-a amintit apoi ce a susținut Valerio Sperotto, cum că Virgina Mihai ar fi fugit de bunăvoie pentru a-l pune într-o lumină proastă, pentru că și prima soție a făcut același lucru. Potrivit lui, era un fel de conspirație.

”Ferma porcilor a fost cercetată de mai multe ori? Întreabă jurnalistul. ”Nu am lăsat nicio piatră nemișcată de locul ei, repet, analizând și un cuptor și un șemineu cu intervenția RIS, dar fiecare ipoteză a căzut. Și, astfel, dosarul a fost arhivat”

Anul trecut, 2019, s-au făcut alte cercetări, cu speranța să se descopere urmele privind și uciderea primei soții, Elena Zecchinato, ale cărei urme s-au pierdut în 1988 și despre care se poate presupune acum că și-a găsit sfârșitul în același mod, ucisă și dată hrană la porci.

Criminalului Valerio Sperotto, fiindcă a murit în 2011, nu i se mai poate aplica nicio pedeapsă, dar măcar rudele bietelor femei au ocazia să afle adevărul… Adevărul, mai devreme sau mai târziu, tot iese la iveală.


Mulțumesc pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here