Uleiul de magneziu – foarte bun pentru tratarea durerile de picioare

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Durerile de picioare sunt foarte frecvente și se pot declanșa din mai multe motive. Majoritatea cazurilor sunt asociate cu bolile articulare sau leziunile ce afectează oasele, tendoanele și ligamentele.

Absența unei diete sănătoase și echilibrate și suprasolicitarea picioarelor la serviciu sau când facem mișcare  cresc riscul de a suferi de dureri de picioare. Trebuie să reținem că satisfacerea necesarului zilnic de magneziu joacă un rol important în ceea ce privește prevenirea și tratarea durerilor de picioare și musculare.

Se estimează că acest mineral este implicat în aproximativ 300 de procese ale corpului. Mușchii au în mod special nevoie de magneziu. Din păcate, menținerea unui nivel adecvat de magneziu nu este ușor, chiar dacă îl obținem deja din alimentele consumate.

Ca să îți dăm o mână de ajutor, în articolul de azi te invităm să descoperi o modalitate alternativă de a absorbi acest mineral. Este vorba despre uleiul de magneziu. Cu ajutorul acestuia, vei profita de proprietățile relaxante ale acestui mineral pentru a ameliora durerile de picioare. Nu-i așa că vrei să afli mai multe?

Uleiul de magneziu, un aliat de nădejde

După ce s-a demonstrat că magneziul poate fi absorbit cu ușurință prin piele, multe companii au început să producă uleiul de magneziu, adică o soluție alcătuită din clorură de magneziu și apă.

Uleiul de magneziu poate fi aplicat pe corp în fiecare zi, fie înainte de a face duș, fie seara, înainte de culcare. Problema este că variantele acestui produs disponibile în comerț pot fi agresive cu pielea sensibilă, putând chiar provoca reacții alergice.

Pentru a evita orice efecte secundare nedorite și a crește eficiența tratamentului, vrem să îți prezentăm o rețetă care include ingrediente antiinflamatoare adiționale. Acestea prezintă abilitatea de a combate durerea și circulația deficitară de la nivelul membrelor.

Rețeta de mai jos te ajută să obții un remediu cremos, ușor de aplicat pe piele. Dacă vrei un produs mai uleios, poți înlocui untul de Shea și ceara de albine cu ulei de sâmburi de struguri sau de migdale.

7 ½ linguri de flori de arnică
7 ½ linguri de frunze deshidratate de tătăneasă
¾ cană de ulei de măsline
1 lingură de ceară de albine
3 linguri de unt de Shea
3 linguri de ulei de magneziu
3 linguri de gel de aloe vera
Un recipient din sticlă

Mod de preparare
Mai întâi, amestecă florile de arnică, frunzele de tătăneasă și uleiul de măsline. Încălzește amestecul rezultat la bain-marie.
Redu focul și lasă să fiarbă pentru două sau trei ore. Asigură-te că nu se evaporă.
Apoi, adaugă ceara de albine și las-o să se topească.
Adaugă untul de Shea și amestecă până obții o mixtură omogenă.
Ia de pe foc și lasă remediul să se răcească până se formează un strat solid deasupra.
Cât timp se răcește, combină uleiul de magneziu cu gelul de aloe vera într-un recipient rezistent la căldură.
De îndată ce aceste două produse sunt amestecate, adaugă mixtura preparată anterior.
Amestecă pentru cinci minute, până când se solidifică.
Închide recipientul și depozitează-l într-un loc răcoros și uscat.

Mod de aplicare
Ia puțină cremă și folosește-o pentru a-ți masa ușor picioarele.
Masează pentru 10 minute și relaxează-te.
Nu uita, uleiul de magneziu are nevoie de aproximativ 20-30 de minute pentru a fi absorbit de piele. După ce ai aplicat remediul, evită să îți speli picioarele pentru o jumătate de oră.
Te sfătuim să citești și:  Magneziu: beneficii uimitoare pentru organism
Alte utilizări ale acestui remediu naturist
Deși unguentul prezentat în acest articol poate reduce durerea și inflamațiile de la nivelul picioarelor, trebuie să menționăm că acesta mai are și alte utilizări. Poți profita de proprietățile oferite de uleiul de magneziu pentru a trata:

Durerile de la nivelul umerilor și cele cervicale
Tensiunea lombară
Rigidizarea articulațiilor
Cefaleele de tensiune
Durerile de stomac
Greața, inclusiv cea matinală
Dacă durerile de picioare te împiedică să îți îndeplinești sarcinile zilnice, încearcă remediul naturist prezentat în acest articol și profită de proprietățile sale benefice. Încearcă și să îți crești aportul de magneziu prin consumarea alimentelor care îl conțin. Sursa:dozadesanatate.ro

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •