ULUITOR: Noaptea trecută, Harry și Meghan au anunțat că își abandonează rolurile de prim rang

Noaptea trecută, Harry și Meghan au apăsat ”butonul nuclear” pe carierele lor reale anunțând că își abandonează rolurile de prim rang.

Decizia lor dramatică a fost luată fără știința reginei, a prințului Charles sau a prințului William, care au aflat de acest anunț, pe măsură ce se răspândea pe canalele de televiziune.

Cuplul, care intenționează să-și împartă timpul între Marea Britanie și America de Nord, a făcut anunțul bombei la câteva zile după revenirea dintr-o pauză de șase săptămâni în Canada.

O sursă regală a spus că regina și familia ei au fost „profund dezamăgite”. Un altul a spus că nobilii au fost „șocați, întristați și furioși” pentru decizia acestui cuplu. Potrivit Daily Mail.

Într-o declarație concisă, Palatul Buckingham a spus: „Discuțiile cu ducele și ducesa de Sussex sunt într-un stadiu incipient. Înțelegem dorința lor de a adopta o abordare diferită, dar acestea sunt probleme complicate care vor dura timp pentru funcționare.”

Surse bine poziționate au arătat clar că anunțul șoc a fost o declarație personală și „membrii familiei nu au fost consultați cu privire la conținut”.

Un cetățean exasperat a spus: „Oamenii s-au pus pe brânci pentru ei. Au avut nunta pe care și-au dorit-o, casa pe care și-au dorit-o, biroul pe care și-l doreau, banii pe care și-i doreau, personalul pe care și-l doreau, tururile prin lume pe care și le doreau și au avut sprijinul familiei lor. Ce mai doreau?”

O altă sursă regală a spus: „Este profund nedrept, regina nu merită să fie tratată în acest fel. Este un mod slab de a o trata. Familia înțelege că vor să facă ceva diferit și este perfect dispusă să îi ajute. Oamenii sunt pur și simplu devastați.”

I-a fost spus cuplului de către o parte a mediei apropiate lor să „planifice în secret” decizia lor în timpul șederii lor în Canada, chiar conspirând pentru a crea un nou site web independent de familia regală și gata să-l lanseze la întoarcerea lor. Acest lucru nu i-a fost cunoscut de loialele echipei din Marea Britanie.

„Nivelul de înșelăciune a fost uluitor și toată lumea, de la vârful familiei regale până la bază, se simte înjunghiată în spate”, a spus o sursă.

Astfel, a apărut și aseară că: Harry și Meghan vor să fie „independenți din punct de vedere financiar” și intenționează să obțină propriile lor venituri.

Ei vor renunța la dreptul lor la bani din subvenția suverană, dar ar putea totuși să ia bani de la Prințul Charles.

Își vor menține casa la Frogmore Cottage din Windsor ca bază în Regatul Unit. De asemenea, își vor păstra protecția poliției – finanțată de contribuabili – și se vor oferi să consume o parte semnificativ redusă de taxe reale în Marea Britanie și în alte părți din Commonwealth. În declarația lor extraordinară, ducele și ducesa de Sussex au spus că vor să „creeze un nou rol progresiv” și să „pășească înapoi ca membri„ în vârstă ”ai familiei regale”.

Au spus că vor să-și echilibreze timpul între Marea Britanie și America de Nord, „continuând să ne onorăm datoria față de regină, Commonwealth și stăpânii noștri”.

Presa a înțeles că perechea și-a exprimat dorința de a-și căuta o viață proprie în urmă cu o săptămână și că membrii familiei lor au fost de acord să lucreze cu ea pentru a face asta posibil.

Dar la câteva ore după ce a vizitat Înalta Comisie canadiană la Londra pentru a le mulțumi pentru ospitalitatea recentă, cuplul a decis să își facă publică decizia.

Negocierile sunt într-un stadiu incipient, încât cuplul încă nu are idee unde vor locui în America de Nord, deși Canada ar părea opțiunea preferată.

Harry și Meghan nu  au spus despre modul în care vor deveni independenți din punct de vedere financiar – deși, deocamdată, insistă că vor continua să ia bani de la regină și prințul de Wales pentru a-și finanța munca oficială.

Regalii care au încercat să parcurgă această cale includ contele și contesa de Wessex, care au fost nevoiți să renunțe la producția de televiziune și la carierele publice după o serie de scandaluri.

Harry și Meghan nu au menționat că au renunțat la titlurile și statutul lor real și insistă că vor păstra Frogmore Cottage, casa care a fost luată de ei cu 2,4 milioane de lire sterline din bani publici.

De asemenea, își vor păstra ofițerii de protecție a poliției metropolitane, finanțate de stat.

„Oamenii înțeleg că vor să facă lucrurile în mișcare și dorința de a-i ajuta să se descurce bine, dar 1.000 de ani de istorie regală britanică nu sunt inversate în opt zile. Trebuie să înceapă să lucreze cu oamenii. Este extrem de nedrept să înțelegem că este o veche instituție prăfuită care nu vrea să-i ajute.” spune o voce.

Surse spun că Harry i-a spus bunicii sale acum mai bine de un an că el și Meghan au dorit să-și înființeze propriul „statut” independent de Palatul Buckingham și Clarence House, păstrând în același timp finanțare de la ei.

Prințului i s-a spus ferm că acest rezultat nu va fi posibil și că nimeni nu este „mai mare” – sau mai important – decât regina.

Cuplul a acceptat cu râvnă să-și creeze noua familie „Sussex Royal” sub umbrela Palatului Buckingham, dar de mult timp a fost marcat de către insideri drept „jenant și copilăresc” pentru că au refuzat să lucreze armonios cu ceilalți membri ai familiei regale.

Mișcarea cuplului urmează săptămâni de speculații despre viitorul lor, după ce au luat un hiatus lung de la îndatoririle regale în perioada festivă după care a urmat o apariție emoțională într-un documentar.

În cadrul programului ITV, ei au vorbit despre presiunile cu care se confruntă și despre diferențele de familie, iar printr-o mișcare separată, Harry a lansat o declarație răuvoitoare împotriva mass-mediei care acuza partidele de presă că i-a maltratat soția.

Harry și Meghan tocmai s-au întors de la hiatul lor de șase săptămâni în provincia canadiană Columbia Britanică cu fiul lor Archie, în vârstă de opt luni.

Primul lor angajament real din noul deceniu a fost să viziteze Înalta Comisie canadiană din centrul Londrei pentru a le mulțumi personal canadienilor pentru întâmpinarea primită.


Orice mutare în Canada, chiar și pentru o perioadă a anului, ar ridica întrebări importante despre viitorul pe termen lung al lui Meghan și al lui Harry în cadrul familiei regale.

Meghan, fostă actriță, a trăit și a lucrat la Toronto în perioada ei principală în populara dramă americană Suits, iar cuplul a fost înfățișat împreună atunci când Meghan s-a alăturat atunci iubitului ei Harry la Jocurile Invictus din oraș, în 2017.

Costul securității pentru cuplu ar fi, de asemenea, o problemă și, din moment ce Canada este un regat, o țară în care regina este șefa statului, poate fi necesar să plătească pentru a menține cuplul și fiul Archie în siguranță.

Scopul cuplului de a fi „independent din punct de vedere financiar” poate avea ca efect căutarea unui loc de muncă sau a unui rol plătit cu o organizație ale cărei obiective își completează convingerile.

Alți membri ai monarhiei care au plătite locuri de muncă includ nepoții reginei, prințesele Beatrice, Eugenie și Peter Phillips. Până și regina în discursul ei de Crăciun a vorbit despre calea „aspră” prin care a trecut familia și neamul ei.

Declarația lui Harry și Meghan care anunță decizia lor imediat după întoarcerea lor dintr-o pauză de șase săptămâni în Canada se referă la „multe luni de reflecție și discuții interne” ale acestora.

Cuplurile se plâng că tocmai rolurile reale înseamnă să NU postă câștiga banii lor … dar acum vor trebui să facă oferte profitabile pentru a menține un stil de viață transatlantic extrem, deci cum pot să-și facă viața?

Noaptea trecută, Ducele și Ducesa de Sussex au dezvăluit că vor să-și relanseze cariera, câștigând potențial milioane de dolari pe an.

Într-o declarație surprinzătoare pe noul lor site web, aceștia s-au plâns că nu au reușit să-și câștige banii ca nobil.

Vor renunța la veniturile obținute din Suveranul grant – banii pe care contribuabilii îi acordă reginei în fiecare an – și se vor lansa pe circuitul internațional al celebrităților.

Acestea vor trebui să facă oferte profitabile pentru a menține stilul de viață fastuos cu care sunt obișnuiți confortabil.

Până acum, lui Harry și Meghan le-au fost „interzis să câștige vreo formă de venit”, așa cum au subliniat într-o declarație pe site-ul lor oficial, aseară.

Cuplul a spus că așteaptă cu nerăbdare să „devină independenți din punct de vedere financiar”.

Ei au spus că „au făcut alegerea” să „nu mai primească finanțare” din subvenția Suverană, adăugând: „Înălțimile lor reale preferă să renunțe la această legătură financiară”.

Apărându-și noul statut, au subliniat: „Există un precedent pentru această structură și se aplică altor membri actuali ai Familiei Regale care susțin monarhul și au, de asemenea, locuri de muncă cu normă întreagă în afara angajamentului lor față de monarhie.”

În timp ce declarația de pe site-ul cuplului reiese foarte bine faptul că având banii de la grantul Suveran, nu spune dacă vor face afaceri fără banii obținuți de la prințul Charles prin ducatul său privat de 1,2 miliarde de lire sterline. – despre care unii susțin că ar trebui considerați un bun public.

Charles a plătit 4,9 milioane de lire sterline copiilor săi din veniturile sale de ducat anul trecut, din care puțin sub jumătate se crede că a plecat la Harry.

Ieri, Sussex a declarat că banii lui Charles au reprezentat 95% din cheltuielile de birou. Ei au adăugat: „Restul de 5% din finanțarea Oficiului Ducelui și a Ducesei de Sussex, care acoperă costurile asociate angajării membrilor oficiului lor oficial, se primește prin Grantul Suveran.”

Cuplul a subliniat că „ori de câte ori este posibil și dacă nu este indicat altfel din motive de siguranță”, călătoresc cu „transportatori comerciali, trenuri locale”.

Cealaltă bogăție a lui Harry provine din moștenirea estimată de 20 de milioane de lire sterline de la mama sa, prințesa Diana.

De asemenea, a încasat în jur de 7 milioane de lire sterline de la stră-străbunicul său, care i-a asigurat într-un fond de încredere în 1994.

Valoarea netă a lui Meghan în jur de 4 milioane de lire sterline a venit din câștigarea a aproximativ 37.000 de lire sterline pe episod ca actriță în drama americană Suits.

În rolul Rachel Zane, ea a jucat peste 100 de episoade, care i-au crescut salariul anual la aproximativ 333.000 de lire sterline. A apărut, de asemenea, în mai multe filme, inclusiv comedii romantice.

Rolul ei în filmul din 2010 Remember Me a câștigat 140.000 de lire sterline, în timp ce a fost plătită 130.000 de lire sterline pentru The Candidate în același an.

Prin păstrarea titlurilor lor și având în vedere profilul lor înalt de pe ambele părți ale Atlanticului, lui Harry și Meghan li se pot oferi multe angajamente profitabile.

Au depus cereri de marcă pentru manuale, încălțăminte, îmbrăcăminte de cap, paltoane, jachete și chiar pijamale. Cuplul este deja extrem de bogat.

Înainte de a se căsători cu Harry, Meghan câștiga 61.000 de lire sterline pe an rulând blogul ei de stil de viață Tig, care s-a concentrat pe mâncare, călătorii, modă și sănătate și a profitat la maxim de ofertele sale de sponsorizare pentru celebrități. A trebuit să o oprească când a anunțat că este iubita lui Harry. Dacă este reactivat acum, ar putea-o face să câștige mult mai mulți bani.

Dar drumul care urmează este plin de pericole dacă inițiativele comerciale reale anterioare sunt ceva de parcurs.


Prințul Edward a încercat odată să combine atribuțiile regale cu conducerea unei companii de producție de televiziune înainte de a intra în faliment.

Și soția sa Sophie Wessex a fost surprinsă și de News of the World, care și-a exprimat zvonurile când s-a făcut public ca fiind consultant în relații publice.

Costurile stilului de viață al lui Harry și Meghan sunt mari și este probabil să crească.

Ei angajează un secretar privat, care poate câștiga până la 146.000 lire sterline și o bonă pentru fiul său Archie, care ar avea un salariu de șase cifre.

„Super bonele” londoneze care lucrează pentru cele mai bogate și mai puternice familii din capitală câștigă în medie 104.000 de lire sterline, potrivit unor surse din industrie.

La Frogmore Cottage din Windsor au o menajeră – dar nici un bucătar, pentru că Meghan adoră să gătească – doi asistenți personali și doi însoțitori ai palatului câștiga între 20.000 și 30.000 lire sterline fiecare.

Cuplul a testat în 2019 utilizarea jeturilor private când au călătorit împreună. Călătoriile au fost finanțate în mod privat de cuplu.

De asemenea, au vizitat casa de vacanță a prietenului de familie Sir Elton John, dar muzicianul a dezvăluit că a plătit singur costul zborului și a donat unei organizații de caritate.

Prințul Harry și Meghan Markle vor să-și păstreze securitatea de 650.000 de lire sterline pe an și să rămână în locuința din Queen’s Frogmore Cottage, pe care contribuabilii au plătit-o cu 2,4 milioane de lire sterline pentru a renova acum câteva luni – dar acum ar trebui să plătească chiria către monarh.

În ciuda faptului că au făcut pasul înapoi drept drept de prim rang, Harry și Meghan au decis să păstreze Frogmore Cottage.

Cetățenii au plătit 2,4 milioane lire sterline pentru a finanța o renovare a proprietății de gradul II lângă Castelul Windsor. Și cuplul a anunțat aseară că vor să îl păstreze, astfel încât să aibă „un loc unde să se simtă acasă în Marea Britanie”.

Tragic, totuși, fericirea împărtășită era în afara locului. Harry și Meghan nu erau doar un cuplu care dorea să îmbrățișeze atât modernitatea, cât și tradiția; au fost hotărâți să rescrie cartea de reguli despre ceea ce înseamnă de fapt să fii membru al familiei regale.

Poate ar fi trebuit să ne dăm seama; la urma urmei, felul în care tatăl ducesei a fost exclus în mod nemilos de la ceremonie. La vremea respectivă, pentru incapacitatea lui Thomas Markle de a-și da fiica unui prinț a fost acuzat de nebunie.

Tragedia lui Harry și Meghan este că ar fi putut fi adevărați eroi de o viață. Prințul însuși era deja mult iubit, al doilea doar de regină.

Dacă fratele mai mare William reprezenta latura îndrăzneață și plictisitoare a regalității, Harry era partea distractivă. A fost deschis și distractiv, luând totul în pas jucăuș. Tot ce avea nevoie era să găsească dragostea și fericirea unei femei bune – și a noastră – să fie completă.


Ruptura a început chiar înainte zilei nunții din mai. La scurt timp după întoarcerea din luna de miere, un membru mai tânăr al familiei a întrebat-o pe Meghan cum au plecat și, mai exact, unde au plecat. – Nu spunem nimănui, zâmbi noua ducesă a lui Sussex. A fost pur și simplu un simptom al cuiva care încă făcea eforturi de a se adapta la viața reală sau al unei persoane care nu intenționa să facă compromisuri asupra vieții private.

Dar dezvăluirile ulterioare despre manierele ducesei au provocat tulburări. S-a arătat că a existat o ceartă între Harry și unul dintre cei mai apropiați asistenți ai reginei pe diademă pe care ducesa voia să o poarte la nunta ei. Au fost luate în considerare mai multe tiare, dar regina nu a vrut să împrumute ceea ce Meghan prefera. Cuvintele au fost schimbate și Harry a făcut un pas înapoi.

Între timp, s-a arătat că Meghan s-a plâns de mirosul capelei St. George și a vrut să fie pulverizată cu un odorizant înainte de ceremonie. Aceasta era o tânără care, în mod clar, nu-și va accepta poziția în tăcere…

Au fost probleme suplimentare cu hainele domnișoarelor de onoare, care a fost un semn timpuriu al marilor tensiuni care aveau să vină. Meghan a fost sfâșiată de Kate, viitoarea ei cumnată, din cauza manierelor sale. Desigur căsătoriile duc adesea la tensiuni domestice, dar de obicei sunt uitate mai târziu. Cu Harry și Meghan, tocmai s-au amplificat.

Era tipul de aspect asociat cu Kardashians, nu cu Windsor. Apoi a venit cel mai mare șoc dintre toate: secretul cu privire la nașterea lui Archie. Aici, nu numai tradiția, dar bunul simț au fost inversate. Ei au anunțat că nu vor exista știre despre când sau unde se va naște copilul, nici o fotografie tradițională.

Acest lucru nu a supărat doar fanii adevărați, ci și familia regală. Timp de generații, nașterile celor apropiați tronului au fost proclamate într-un aviz plasat chiar în interiorul balustradelor Palatului Buckingham. Acesta include întotdeauna numele medicilor prezenți.

Harry și Meghan au ignorat pur și simplu protocolul și și-au dus drumul separat. În timp ce îl atingea fără îndoială, în timp ce Harry vorbea despre mândria și bucuria lui, momentul era plin de controverse.

Dar adevărata insultă a venit atunci când botezul lui Archie a fost învăluit în taină. Cuplul a refuzat să spună cine sunt nașii și, atunci când au apărut fotografii, chipul băiatului era în mare măsură întunecat.

Unii pot vedea acest lucru ca fiind de prisos pentru un cuplu care dorește să se asigure că fiul lor nu a crescut în mod regal. Alții sugerează că tot ceea ce făceau cu adevărat era să-și înarmeze familia în luptele lor pentru confidențialitate.

Între timp, „cei patru fabuloși”, așa cum au fost porecliți frații regali și soțiile lor, au dispărut. Harry și Meghan s-au mutat la Windsor, și-au separat biroul de William și s-au separat de fundația lor caritabilă, Fundația Regală.

Nu a fost doar o schimbare de direcție, ci o declarație unilaterală de independență. Nimic nu a dovedit mai mult decât decizia lor de a acorda un interviu ITV în timpul unui adevărat tur în Africa de Sud toamna trecută. A fost o greșeală de proporțiilor istorice. Stând pe fundalul unora dintre cele mai defavorizate regiuni de pe pământ, aceștia s-au plâns camerei de filmat despre soarta lor.

În același timp, comentariile lui Harry au stârnit un alt val de neîncredere. Când a fost întrebat despre relația sa cu William, el a confirmat că fusese o discuție până atunci: că frații care fuseseră ei cândva, …nu mai sunt la fel.

A face parte din familia regală nu este ușor. Poate implica toate privilegiile, dar există un preț greu de plătit. Este nevoie de hotărâre și de un simț profund al datoriei pentru a rezista așteptărilor publicului și presei britanice. O coloană vertebrală puternică și o piele groasă sunt la fel de vitale ca un văl elegant.

Generațiile ulterioare ale regalității au trebuit să învețe aceste lecții în felul lor. Nimeni – nici măcar regina – nu a fost imună la presiunile care rezultă dintr-o existență atât de rarefiată. Jertfele personale care trebuie făcute pot fi greu de suportat, cu atât mai mult pentru că trebuie îndurate în particular.

Totuși, pentru cei care rezistă, recompensele sunt mari. Nu numai iubirea eternă și respectul poporului britanic, ci și oportunitatea de a-și urmări pasiunile și de a face cu adevărat diferența acolo unde contează. Atât prințul Charles, cât și prințul William s-au luptat cu demonii lor și s-au lansat în cele din urmă în provocare.

Acesta este motivul pentru care este cu atât mai deranjant să-l vedem pe Harry – odată soldatul agitat, care nu se teme niciodată să nu rămână blocat printre băieți – zburând steagul alb atât de devreme în luptă.

Este aproape ca și cum nimic nu conta pentru acest cuplu, în afară de fericirea și mulțumirea lor imediată, ca și cum nu ar fi în stare să vadă dincolo de propria lor mică bulă de privilegiu.


Prințul Filip tocmai a ieșit din spital. Yorks încă rezistă la o furtună de scandaluri. În restul lumii, forțele britanice sunt în pericol în Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, acest cuplu socotește că este momentul în care alege să plece – și fără să spună reginei.

Națiunea a investit atâta speranță în unirea lor – una care a oferit și o oportunitate incredibilă de a da viață nouă instituției familiei regale.

Există însă o mare diferență între a fi o faimoasă actriță de soap și un membru al familiei regale, iar înțelegerea acestei distincții este ceva cu care Meghan s-a luptat clar.

Pentru o celebritate minoră de la Hollywood, ea părea întotdeauna curioasă, incomodă cu natura publică a rolului ei de consoartă regală, incomodă cu caracterul acordului.

Acum, din orice motiv, se pare că Harry a fost îndepărtat de propria familie în același fel în care Meghan s-a smuls în mare parte din a ei și s-a lăsat de primul ei soț.

Acestea fiind spuse, să fim clar: în timp ce tentația este de a acuza pe Meghan pentru decizia cuplului de a părăsi, în adevăr, responsabilitatea finală revine lui Harry.

Meghan are cel puțin scuza că nu a fost născută pentru acest rol, că nu a avut experiență anterioară, că nu a putut niciodată să știe cum se va termina. Dimpotrivă, știa exact în ce o intra.

Luptele lui Harry înainte de a se întâlni cu Meghan s-ar putea să fi jucat un rol în alegerea miresei. Dacă s-ar fi căsătorit cu o femeie mai convențională, membră a claselor superioare britanice, nu ar fi avut niciodată șansa de a scăpa de instituția care, în inima sa, încă mai sângerează pierderea mamei sale. Într-un fel, Meghan este scuza finală pentru Harry ca să renunțe la familia regală. Ar putea fi catalizatorul, dar nu este cauza.

La un nivel mai simplu, a vedea pe cineva pe care îl iubești judecat din cauza cui și a ceea ce reprezintă este atât de dificil.

Harry a fost crescut în viața asta, nu a ales; în ciuda tuturor neajunsurilor sale, el a îndurat mari suferințe personale din această cauză. Și faptul că trebuie să stea și să-l urmărească, face ca femeia pe care o iubește să devină atât de clar nefericită.

Cred, aceasta este explicația deciziei sale. Și, de asemenea, privind în urmă în ultimele 18 luni, detașarea sa treptată de familia sa – de fratele său William, de care a fost întotdeauna atât de aproape, de tatăl său Charles – și unii dintre cei mai vechi prieteni ai săi.

Și cel puțin i-ar fi putut avertiza cu privire la planurile sale de plecare bruscă. Ciudat de hotărârea de a face succesul cu orice preț al căsătoriei sale, de a reuși acolo unde tatăl său a eșuat.

Este și motivul pentru care, de când s-a căsătorit cu Meghan, am fost martorii nașterii unui nou Harry, unul modelat mai puțin după chipul familiei sale și mai mult pe modelul lui Meghan și al cercului ei.

Harry trezit, este acum aproape de nerecunoscut ca tipul pe care îl știam și îl iubeam.

Desigur, oamenii cresc, se schimbă. Nu ne putem aștepta ca el să fie fericitul-norocos Harry pentru totdeauna. Cu toate acestea, este o adevărată transformare.

Vă vom păstra la curent cu ce se mai întâmplă la curtea regală britanică, furtuna abia a început.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.