Un băiat în vârstă de 19 ani ucide un preot pedofil care l-a abuzat, lovindu-l cu un crucifix

Un băiat în vârstă de 19 ani ucide un „preot pedofil care l-a abuzat” lovindu-l cu un crucifix la gât și sufocându-l, faptul s-a petrecut în Franța

Un băiat de 19 ani a fost arestat pentru uciderea unui presupus preot pedofil prin lovirea cu un crucifix la gât, după ce preotul l-ar fi abuzat.

Alexandre V., al cărui nume complet nu a fost dezvăluit, l-a atacat pe catolicul Roger Matassoli, în vârstă de 91 de ani, în timp ce lucra în casa figurii sacre din Agnetz, Oise, în nordul Franței.

Băiatul a fost acuzat de tortură, crimă și rezistență la arest, dar a fost transferat la spital atunci când a fost arestat, din motive psihiatrice, după ce a fost prins scăpând de la fața locului în mașina victimei.

Matassoli fusese acuzat că a abuzat sexual de cel puțin patru băieți, inclusiv victima și tatăl său, între 1960 și 2000.

Preotul a fost găsit de ofițeri deja mort și cu semne de tortură pe corpul său și pare să fi suferit o asfixiere.

Accidentul a avut loc pe 4 noiembrie, dar atacatorul nu a fost acuzat oficial până pe 26 decembrie. Suspectul a fost angajat de către victimă ca menajer.

Tatăl suspectului – numit Stephane în mass-media franceză – a fost abuzat de preot când era copil, precum a fost și suspectul.

Tatăl lui Stephane s-a sinucis când a aflat de abuz, iar Alexandre a încercat, de asemenea, să se omoare după abuz, potrivit rapoartelor francezilor. „Acest bărbat a distrus o întreagă familie”, a spus Stephane.

Poliția își continuă cercetările pe baza presupunerii că acesta a fost un act de răzbunare, potrivit rapoartelor mass-media locale.

Suspectul le-a indicat anchetatorilor că nu are nicio amintire despre evenimentele pe care sunt suspectate că le-a comis.

După uciderea preotului, episcopul din Beauvais, Jacques Benoit-Gonnin, a spus că Roger Matassoli a fost înlăturat din atribuțiile sale în 2009, după ce au apărut acuzațiile de abuz.

Cu toate acestea, rapoarte mediatice locale susțin, de asemenea, că 2009 a fost anul în care preotul s-a retras din cauza bătrâneții…

Ulterior, s-a arătat că episcopul Jacques Benoit-Gonnin l-a ținut pe Matassoli pe statul de plată până în 2018, când a luat în considerare mărturia lui Alexandre și Ștefan, precum și mărturia a cel puțin alte două presupuse victime, potrivit presei locale. Sursa: Dailymail.co.uk

Potrivit unor rapoarte, preotului nu i s-a permis să continue să lucreze din cauza „erorilor ecleziastice” și pentru o serie de episcopi care s-au poziționat împotriva lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here