Un bărbat a încercat să vândă un copil de 4 ani pentru 2.500 de dolari


Un bărbat a încercat să vândă un copil de 4 ani pentru 2.500 de dolari la o benzinărie: Arestat

Suspectul și mama copilului ar fi spus polițiștilor că foloseau metamfetamina

Poliția de stat din Kentucky a acuzat un bărbat de 29 de ani pentru tentativă de trafic de copii, acuzându-l că a încercat să vândă un copil de 4 ani pentru suma de 2.500 de dolari, la o benzinărie.

Harry Day a fost arestat duminică, după ce poliția a răspuns la un denunț despre un bărbat care încerca să vândă un copil afro-american la un Speedy Mart din Corbin, Kentucky.

Un apelant de la 911 a descris mașina și plăcuța de înmatriculare a lui Day, iar poliția a declarat că a găsit Nissan-ul alb parcat de-a lungul drumului spre Spider Creek.

Poliția de stat a găsit copilul la casa mamei sale unde au mai găsit metamfetamină și accesorii pentru droguri. Ea a fost identificată ca Gertrude Henson, de 26 de ani.

Poliția a spus atât Day cât și Henson au recunoascut că foloseau metamfetamină.

Day a fost acuzat că a promovat traficul de persoane și conducerea sub influența drogurilor.

El a pledat vinovat pentru o acuzație de contrabandă în timpul rechizitoriului său luni și a fost condamnat la un an de închisoare, potrivit WYMT din Kentucky.

Poliția l-a arestat pe Henson sub acuzația de consum droguri și două acuzații de punere în pericol a bunăstării unui minor.

Potrivit Centrului de detenție din Knox, acesta este de așteptat să revină în instanță pe 25 august.

Autoritățile spun că traficul de persoane, cunoscut și sub numele de sclavie modernă, are loc în fiecare stat.

Majoritatea victimelor sunt copii și peste trei sferturi dintre cazuri sunt fetițe.

Au fost raportate cel puțin 136 de cazuri de trafic de persoane anul trecut în Kentucky, potrivit liniei telefonice naționale pentru traficul de persoane, care urmărește cazurile din fiecare stat.

La nivel federal, Departamentul de Justiție a aplicat condamnări a 475 de traficanți de persoane în 2019, potrivit raportului anual al Departamentului de Stat privind traficul de persoane.

Dintre aceștia, 454 au avut legătură cu traficul pentru sex și doar 21 alte motive.

Oricine din acest stat american vede ceva suspect privind traficul de persoane poate apela autoritățile locale sau linia telefonică națională de trafic de persoane la numărul de telefon (888) 373-7888.

Atât Day, cât și Henson sunt acum la Centrul de detenție din Knox.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.