Un bioreactor ingenios care utilizează algele pentru a capta și prelucra carbonul din atmosferă.

O echipă de inovatori a creat un bioreactor ingenios care utilizează algele pentru a capta și prelucra carbonul din atmosferă.

Bioreactorul Eos, dezvoltat de compania de tehnologie Hypergiant Industries, cu sediul în Austin, folosește inteligența artificială pentru a optimiza creșterea algelor, captarea de carbon și producția de alge.

Întrucât algele sunt de 400 de ori mai bune în captarea carbonului decât arborii, reactorul poate procesa aproximativ două tone de oxigen într-un an, ceea ce este aproximativ la fel cât un acru de pădure.

Potrivit site-ului Hypergiant, algele sunt un organism unicelular care este considerat ”una dintre cele mai eficiente mașini ale naturii” pentru capacitatea sa de a se multiplica rapid prin absorbția luminii solare și a dioxidului de carbon. Pot fi cultivate aproape oriunde și necesită foarte puțini nutrienți pentru a supraviețui.

Cu inteligența mașinii, designerii au îmbunătățit eficiența designului lor pentru a utiliza monitorizarea autonomă a integrității funcționării pentru o mașină care este conștientă și capabilă să reacționeze la mediul înconjurător. Prin monitorizarea și gestionarea constantă a cantității și tipului de lumină, CO2, temperatură, PH, biodiversitate, cicluri de colectare și multe altele disponibile, reactorul poate crea mediul perfect pentru a maximiza captarea carbonului.

Deoarece algele consumă CO2, acestea produc și biomasă, care poate fi apoi recoltată și procesată pentru a crea combustibil, uleiuri, surse alimentare bogate în proteine,  în nutrienți, îngrășăminte, materiale plastice, produse cosmetice și multe altele.

Cu o lățime de doar 3 metri pe 3, dispozitivul compact este proiectat să ocupe doar o cantitate mică de spațiu urban în comparație cu prototipuri similare cu bioreactor.

Hypergiant intenționează să lanseze proiectele de bioreactor către producători până la sfârșitul anului, cu scopul de a permite oamenilor să creeze dispozitive modulare similare, mai mici, pentru a fi utilizate în unități rezidențiale.

În plus, compania se va concentra pe utilizarea plasticului oceanic reciclat pentru a crea dispozitive și încurajează comunitatea să facă acest lucru. Mai multe detalii despre producție vor fi anunțate în 2020.

„Scopul nostru la Hypergiant Industries este să folosim cele mai bune tehnologii din lume pentru a rezolva cele mai mari probleme din lume”, a declarat CEO-ul și fondatorul Hypergiant, Ben Lamm.

„Excesul de carbon din atmosfera noastră conduce la o serie de catastrofe uriașe pentru planeta noastră și ne determină să coborâm de pe planetă și să colonizăm spațiul. Vreau ca umanitatea să colonizeze spațiul, deoarece vreau să explorez cosmosul pentru a înțelege mai bine locul nostru din el, totodată, nu vreau să colonizez spațiul, deoarece fugim de planeta noastră natală. Acest dispozitiv este unul dintre primele noastre eforturi axate pe repararea planetei pe care ne-am născut.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.