Un clasament al celor mai bune piste de aterizare din lume

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

PrivateFly, la fel ca în fiecare an, prezintă un clasament al celor mai bune coborîri pe un aeroport. Cea de la Nisa se află pe a treia poziţie.

Cei de la Nisa sunt în mod regulat în acest clasament. Sînt în top trei, adică pe podium, ceea ce este o mare mîndrie, mai ales că stau pe această poziţie de patru ani.

În acest an, peste 8.000 de participanți şi-au dat votul pentru o sută de aeroporturi și se pare că, cel care a cîştigat locul întîi este un mic aeroport din Insula Saba, din Antilele Olandeze, o mare surpriză de altfel.

Reputația de a fi un aeroport de acces cu o pistă deosebit de dificilă, de doar 400 de metri, pune la încercare şi măiestria piloţilor. Avînd vedere la mare şi fiind una dintre cele mai mici piste din lume, lîngă o stîncă abruptă, acesta este accesibilă doar pentru unele turbopropulsoare.

Aeroportul Donegal din Irlanda a cucerit a doua treaptă a podiumului.

Din aer, coasta sălbatică mărginită de mare oferă un peisaj spectaculos.

La poziția a patra, utilizatorii au selectat pista aeroportului din Gibraltar, care este traversată de la un capăt la altul, de strada Churchill Avenue. Această stradă este utilizat de pietoni și mașini, şi ei trebuie să aștepte atunci cînd un avion se pregăteşte să aterizeze. Cînd se fac lucrări de întreţinere a pistei, strada pentru pietoni este deviată.

Apoi urmează Aeroportul Internațional Queenstown din Noua Zeelandă, poziţia 5. A fost votat de utilizatori, mai ales pentru vederea magnifică a munților înzăpeziți. London City are locul 6, acolo aterizînd avioane mici, Sf. Martin are locul 7 şi este cunoscut pentru aterizările spectaculoase deoarece dispozitivele aterizează la cîțiva metri înălţime deasupra plajei.

Aeroportul Melbourne Orlando Internațional este pe locul 8, înainte de Barra din Scoția, care este unul dintre cele mai uimitoare locuri de aterizare, deoarece este singurul aeroport din lume, în care se poate ateriza pe plajă doar atunci cînd mareea permite acest lucru.

În cele din urmă, Aeroportul Internațional Billy Bishop din Toronto închide această listă. El are o vedere magnifică asupra orașului și a lacului din zonă.

Cu toate acestea s-a simţit lipsa în clasament a unor aeroporturi mai puțin cunoscute, dar frumoase. Printre acestea se numără şi Aeroportul Matei din Fiji, un aeroport care are pista de aterizare în mijlocul unei jungle luxuriante.

Sursa: cnewsmatin.fr
Sursa foto: Marcos Moreno

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •