Un copil a adoptat o pisicuță doar ca să o ucidă cu bestialitate

Timpul petrecut excesiv cu jocurile electronice și distanțierea socială transformă copiii noștri în bestii fără sentimente.

Copiii sunt instruiți militar și li se inoculează tendințe de violență extremă prin acele jocuri în care ucid presupuși monștri…

Din spatele unui joystick sau unei tastaturi pc și mouse, nu vezi și nu simți ”ținta”, ești determinat doar să nimicești ținta, să acumulezi puncte și să treci la nivelul următor.

Imaginați-vă, lupta corp la corp aduce cu sine nu doar vitejia, ci și contactul direct unde inamicul este ființă vie, în fața ta. Pe când, privind un X pe un ecran ca semn că ăla ar fi inamicul, nu ai empatie, apeși butonul distruge fără să ai nicio remușcare.

Ce este empatia?

Definițiile empatiei fac referire la o gamă largă de stări emoționale, însă specialiștii consideră că empatia este capacitatea de a înțelege sau a simți ceea ce simte o altă persoană, din perspectiva acesteia.

A te pune în locul altcuiva poate fi dificil, mai ales când acesta suferă, dar este foarte util, căci permite înțelegerea momentelor prin care persoana respectivă trece.

Empatia este acea trăire care dă naștere unei tendințe comportamentale de ajutorare naturală, spontană a celorlalți și exprimare a compasiunii.

La polul opus, ca trăire, se află indiferența.

Copiii nu se mai joacă între ei, nu mai comunică direct, nu mai știu ce înseamnă OM cu sentimente și mai ales ce este realitatea.

Toate armele moderne folosite în război au ca trăgaci sau ca instrument de comandă un joystick! Vi se pare întâmplător faptul că majoritatea jocurilor au subiecte militare?

De asta nici nu mai este nevoie să se presteze serviciu militar. Jocurile le formează deprinderi încă din fragedă copilărie și, mai ales, îi transformă în instrumente fără suflet.

Încercați să vă  jucați și voi la playstation-ul copilului, să vedeți acolo nemăsurata violență și cruzime. Asta deprinde copilul vostru! 

Un minor a adoptat o pisicuță ca să o ucidă cu bestialitate. Asociațiile recomandă celor care vor să doneze să încheie un contract de adopție

Imagini de o cruzime greu de imaginat apărute în spațiul public. O pisică adoptată a fost filmată în timp ce era ucisă cu bestialitate.

Atenție, urmează imagini și informații cu impact emoțional: APASĂ AICI SĂ VEZI VIDEO

Autorul este un minor. El a trimis filmulețul persoanei care a dat spre adopție animalul, iar aceasta a sunat imediat la 112.

Asociațiile recomandă celor care vor să doneze să încheie un contract de adopție, astfel încât persoanele de rea credință să fie descurajate.

Un copil a văzut un anunț de adopție pe Internet, a sunat la numărul afișat și a reușit să câștige încrederea femeii.

Femeia, obișnuită să mențină legătură cu familiile în care au ajuns pisicile adoptate, l-a sunat pe băiat, însă a avut parte de un șoc.

După ce a primit videoclipul, clujeanca a sunat imediat la poliție pentru a denunța fapta.

Minorului i-a fost impusă obligația de a se supune unui tratament medical, fiind totodată plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Potrivit Știrile TVR.

Încercați pe orice cale să creșteți copiii voștri să devină oameni vii și nu mașini conectate, roboți fără sentimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.