Un dezertor a declarat vineri că este „99% sigur” că liderul nord-coreean Kim Jong-un a murit după o intervenție chirurgicală

Un dezertor din Coreea de Nord, ajuns în Coreea de Sud, a declarat vineri că este „99% sigur” că liderul nord-coreean Kim Jong-un a murit după o intervenție chirurgicală… pe fondul speculațiilor despre sănătatea sa.

Rapoartele NECONFIRMATE despre sănătatea precară a lui Kim au crescut de când nu a apărut în public de peste trei săptămâni. Potrivit koreaherald.com

Rapoartele de știri l-au descris pe Kim drept „în pericol grav” după operație sau s-a ascuns într-o zonă de coastă pentru a scăpa de pandemie.

Ji Seong-ho a declarat că este sigur de 99% de moartea lui Kim și Coreea de Nord ar putea face anunțul legat de asta acum în weekend.

„Mă întrebam cât va putea să suporte după o intervenție chirurgicală cardiovasculară. Am fost informat că Kim a murit weekendul trecut„, a spus Ji agenției Yonhap.

„Nu este sigur 100 la sută, dar pot spune că șansa este de 99 la sută. Se crede că statul Coreea de Nord se confruntă cu o problemă de moștenire complicată”, a spus el.

Ji nu a dezvăluit sursa de unde și-a obținut informațiile. Informația nu poate fi verificată în mod independent.

El a mai spus că Kim Yo-jong, sora liderului Nordului, îi va urma la tron, după cum speculează mulți experți.

Biroul prezidențial al Coreei de Sud, Cheong Wa Dae, a reiterat că nu a găsit semne „neobișnuite” în Coreea de Nord cu privire la sănătatea lui Kim. (Yonhap)

Articolul precedentO pisică, mamă grijulie, și-a adus puiul bolnav la spital
Articolul următorGermania a interzis Hezbollah pe teritoriul său, desemnând grupul susținut de Iran ca organizație „teroristă”
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here