Un dezertor a declarat vineri că este „99% sigur” că liderul nord-coreean Kim Jong-un a murit după o intervenție chirurgicală

Un dezertor din Coreea de Nord, ajuns în Coreea de Sud, a declarat vineri că este „99% sigur” că liderul nord-coreean Kim Jong-un a murit după o intervenție chirurgicală… pe fondul speculațiilor despre sănătatea sa.

Rapoartele NECONFIRMATE despre sănătatea precară a lui Kim au crescut de când nu a apărut în public de peste trei săptămâni. Potrivit koreaherald.com

Rapoartele de știri l-au descris pe Kim drept „în pericol grav” după operație sau s-a ascuns într-o zonă de coastă pentru a scăpa de pandemie.

Ji Seong-ho a declarat că este sigur de 99% de moartea lui Kim și Coreea de Nord ar putea face anunțul legat de asta acum în weekend.

„Mă întrebam cât va putea să suporte după o intervenție chirurgicală cardiovasculară. Am fost informat că Kim a murit weekendul trecut„, a spus Ji agenției Yonhap.

„Nu este sigur 100 la sută, dar pot spune că șansa este de 99 la sută. Se crede că statul Coreea de Nord se confruntă cu o problemă de moștenire complicată”, a spus el.

Ji nu a dezvăluit sursa de unde și-a obținut informațiile. Informația nu poate fi verificată în mod independent.

El a mai spus că Kim Yo-jong, sora liderului Nordului, îi va urma la tron, după cum speculează mulți experți.

Biroul prezidențial al Coreei de Sud, Cheong Wa Dae, a reiterat că nu a găsit semne „neobișnuite” în Coreea de Nord cu privire la sănătatea lui Kim. (Yonhap)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.