Un fotbalist găsește portofelul unui adversar și i-l duce acestuia – pentru gest primește un loc de muncă

Un tânăr ivorian care juca în campionatul local din Toscana, a fost premiat pentru gestul său frumos.

Adesea, uneori prea des, lumea fotbalului prezintă exemple care, cu siguranță, nu sunt demne de a fi urmate. Atât în ​​teren, cât și în afara lui. Uneori, totuși, lumea fotbalului oferă și întâmplări care ”curăță” imaginea acestui mediu bogat în bani, dar sărac în conținut. Și, iată un exemplu: cazul, potrivit ”Il Tirreno”, are ca protagonist un tânăr fotbalist ivorian, Jean-Marc M’Boua, 20 de ani, angajat în campionatul de promovare cu tricoul de la Vaianese Fearless Vernio, Toscana. La sfârșitul meciului împotriva lui Folgor Marlia, tânărul găsește un portofel în afara vestiarelor. Îl deschide, iar înăuntru erau 145 de euro și documentele proprietarului, dar niciun număr de telefon. Deci, Jean-Marc, după câteva încercări de a contacta proprietarul, a eșuat, decide să meargă direct în căutarea celui care l-a pierdut.

Pleacă dimineața următoare de la stația Prato Centrale și se duce la Lucca, după trei ore de călătorie, aici, pe jos, pleacă în căutarea adresei. Caută baza sportivă din Marlia și după o jumătate de oră se află pe stadion. Întâlnește mai întâi pe îngrijitorul terenului de fotbal care îl cheamă pe antrenorul Folog și îl pune în legătură cu proprietarul Andrea Della Maggiorana care, surprins, îi mulțumește și…  îi oferă 50 de euro ca recompensă și apoi îl duce înapoi la gară.

Gestul, totuși, merită altceva – așa și va fi: tatăl lui Andrea îl angajează imediat pe Jean-Marc, (care tocmai se lupta să-și refacă permisul de ședere expirat) și îi oferă un loc de muncă în fabrica lui de polistiren din Cremona. Poveste cu…  happy end! (sursa fotografii:  iltirreno.gelocal.it)