Un iaht reapare după aproape zece ani de la naufragiu

Iahtul nefericitului marinar american, Abby Sunderland, reapare pe coasta australiană după aproape un deceniu

O navă fantomă a fost găsită cu susul în jos  în largul coastei Australiei. Ea aparține unui marinar adolescent care a fost forțat să-și abandoneze barca în timpul unei încercări nefericite de ocol în jurul lumii, prin Oceanul Indian, de acum zece ani.

Iahtul ”Wild Eye” a fost găsit la 12 mile de Insula Kangaroo, a spus Poliția Australiană.

Abby Sunderland avea doar 16 ani când a încercat să devină cea mai tânără persoană care să fi navigat singură în jurul lumii și neasistată satelitar, când iahtul de 40 de picioare s-a răsturnat și a pierdut catargul, undeva între Africa și Australia, la 10 iunie 2010. Tânărul a fost salvat două zile mai târziu.

El a spus că „inima lui a bătut puternic” când a aflat că barca lui a fost descoperită.

„Mi-a adus înapoi amintirile – bune sau rele – a fost minunat să-l văd după atâta timp”, a spus Sunderland, acum de peste 25 de ani, într-o declarație. „Pare un pic șifonat, este de asteptat, dupa mult timp.”

Nava a fost văzută din aer de către un avion de recunoaștere, potrivit The Guardian. Un elicopter de poliție și alte două bărci de pescuit au examinat barca și au identificat ca fiind a lui Sunderland.

Sunderland, din Marina del Rey, California, speră că echipamentul video vor fi rămase intacte în interiorul navei. Dar șansele ca acest lucru să fie posibil s-ar putea dovedi prea optimiste.

fantoma pe mare

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.