Un impresionant tunel clandestin între Mexic și SUA destinat drogurilor

Autoritățile americane au descoperit cel mai lung tunel de contrabandă găsit vreodată de-a lungul graniței de sud-vest.

Tunelul are origine în Tijuana, Mexic, în apropierea portului de intrare către Otay Mesa și se întinde pe o lungime totală de 4.309 de picioare, mai mult de trei sferturi de milă.

Următorul cel mai lung tunel din Statele Unite, descoperit la San Diego în 2014, a avut o lungime de 2.966 de picioare.

„În timp ce tunelurile subterane nu sunt o poveste nouă de-a lungul graniței dintre California și Mexic, rafinamentul și lungimea acestui tunel special demonstrează eforturile care necesită mult timp pe care organizațiile transnaționale le pot întreprinde pentru a facilita contrabanda transfrontalieră”, a spus Cardell Morant , un agent special însărcinat cu investigații în domeniul securității interne (HSI) San Diego, a declarat într-un comunicat de presă că investigațiile care au dus la descoperire au durat mulți ani și au implicat diverse agenții.

Tunelul are un sistem complex de boghiuri și șine, ventilație forțată a aerului, cabluri și panouri electrice de înaltă tensiune, un lift la intrarea în tunel și un sistem complex de drenaj, conform Patrulei de Frontieră din SUA.

În acest moment, nu au fost efectuate arestări sau confiscări după descoperirea tunelului.

„Ancheta continuă și sunt încrezător că munca noastră grea și dăruirea noastră pentru respectarea legii vor duce la arestări viitoare”, a declarat Aaron Heitke, ofițer șef adjunct de patrulare.

Tunelul are o înălțime de aproximativ 5 picioare și jumătate, lățime de 2 picioare și are o adâncime medie de 70 de picioare față de suprafață. O derivare a tunelului principal a fost descoperită la aproximativ 3.500 de picioare în Statele Unite. A călătorit câțiva metri și s-a încheiat fără a încălca suprafața. El a purtat agenții la tunelul principal unde au descoperit câteva sute de saci de nisip care blocau fosta ieșire a suspectului din tunel. Potrivit foxnwes.

„Pe măsură ce eforturile de consolidare a securității la granița de sud cresc, cartelele de droguri mexicane sunt angajate în zona de subteran pentru ca să-și contrabandeze drogurile mortale în Statele Unite”, a declarat agentul special al DEA, John Callery. „Rafinarea acestui tunel demonstrează determinarea cartelului și resursele monetare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.