Un interviu cu Nikola Tesla care… îți aduce Duminica în inimă!

Nikola Tesla susținea că Dumnezeu este luminăUn interviu din anul 1889 cu celebrul om de știinta Nikola Tesla ne arată părerea savantului despre Dumnezeu și lumina care ne înconjoară.

Jurnalistul: Spui că eu, ca toate celelate creaturi suntem lumină. Mă flatează acest lucru, dar admit că nu prea înțeleg (n.r. conceputul).
Tesla: De ce trebuie să înțelegi, dle Smith? Doar crede-l. Totul este lumină. Într-una dintre raze se află soarta națiunilor, ficare națiune are raza sa în marea sursă de lumină pe care noi o vedem ca soare. Și ține minte: nimeni dintre cei care au existat, nu a murit. Ei s-au transformat în lumină și astfel există încă. Secretul stă în faptul că particulele de lumină își restructurează starea initială.
Jurnalistul: Aceasta este ÎNVIEREA!
Tesla: Prefer să o numesc: întoarcere la energia precedentă. Am făcut câteva cercetări despre cum să menținem energia umană. Este o formă de lumină, uneori egală cu lumina divină. Nu am făcut aceste cercetări pentru mine însumi, ci pentru binele tuturor. Cred că descoperirile mele vor face viața mai ușoară, mai ușor de îndurat de către oameni și că acestea îi vor direcționa pe oameni către spiritualitate și moralitate.
Jurnalistul: Crezi că timpul poate fi ținut pe loc?
Tesla: Nu chiar, fiindcă prima trăsătură a energiei este aceea că ea se transformă. Se află într-o perpetuă transformare, precum norii taoiștilor. Dar este posibil să afirmăm că omul își păstrează conștiința după viața pamânteană. În orice colț de univers există diverse feluri de energie a vieții; una dintre acestea este imortalitatea, iar originea ei este deasupra omului și această îl așteaptă.
Universul este spiritual, iar noi suntem doar jumătate din acesta. Universul este cu mult mai moral decât suntem noi și ar trebui să îi aflăm natura și să ne armonizăm viețile cu el. Nu sunt om de știință, știința este poate, cel mai convențional mod prin care pot afla răspunsul la întrebarea care mă urmărește și îmi perturbă zilele și nopțile.
Jurnalistul: Care este această intrebare?
Tesla: Cum ți s-au aprins ochii!… Ceea ce am dorit să știu este: ce se întâmplă cu o stea care apune și cu soarele care nu mai este? Stelele se prăbușesc precum praful sau semnițele, în această lume sau în alte lumi, iar soarele se răspândește în mințile noastre, în viețile multor creaturi, în ceea ce se va naște ca o nouă lumină, sau vântul cosmic o va împrăștia în univers. Chestiunea este dacă totuși, una dintre aceste stele și unul dintre acești sori, chiar și cel mai mic, este salvat.
Jurnalistul: Dar, domnule Tesla, este clar ce este necesar și acest ceva este inclus în constituția lumii!
Tesla: Când omul înțelege că cea mai mare țintă a sa trebuie să fie aceea de a alerga după o stea căzătoare și de a încerca să o prindă, când el va înțelege că viața i-a fost dată din această cauză, atunci el va fi salvat. La sfârșit, el va prinde steaua.
Jurnalistul: Și ce se va întâmpla apoi?
Tesla: Creatorul va râde și va spune: „A căzut doar că să te facă să alergi după ea și să o prinzi”.
Jurnalistul: Dar nu este contrar cu durerea cosmică, pe care adesea o menționezi în scrierile tale? Și ce este durerea cosmica?
Tesla: Nu, nu sunt în opoziție fiindcă suntem pe Pământ… Este o boală de care majoritatea oamenilor nu este conștientă. Așa încât, multe alte boli: suferința, răutatea, amărăciunea, războaiele și tot ceea ce compune viața umană absurdă și teribilă, nu pot fi pe deplin vindecate, dar conștientizare lor le-ar face mult mai puțin dificile și periculoase. Ori de că te ori cineva apropiat și drag a fost rănit, am simțit durere fizică. Aceasta pentru că avem corpurile făcute din același material, iar sufletele noastre sunt legate de fire ce nu pot fi distruse. Tristețea de neînțeles care ne copleșește uneori, înseamnă că cineva de pe partea cealaltă a planetei, un copil, sau un om generos a murit.
Uneori, întregul univers este obosit de de el însuși și de noi. Dispariția unei stele și apariția cometelor ne vor afecta mai mult decât ne putem imagina. Relațiile care există între creaturile de pe pământ sunt chiar mai puternice, datorită sentimentelor noastre și gândurile noastre, floarea va înflori mult mai frumos în liniște. Trebuie să învățăm acest adevăr ca să ne vindecăm. Remediul este în inimile noastre și în inima acestui „animal” pe care îl numim Univers.