Un mare boxer rus, Maxim Dadashev, a MURIT după un meci foarte dur

Boxerul rus Maxim Dadashev a decedat, marţi, la vârsta de 28 de ani, din cauza rănilor suferite în meciul cu Subriel Matias din Puerto Rico, care a avut loc vineri.

Anunţul decesului pugilistului a fost făcut de antrenorul său, Buddy McGirt. Acesta a aruncat prosopul în repriza a XI-a a meciului contând pentru stabilirea chalanger-ului pentru titlul IBF la categoria semiuşoară, desfăşurat la Oxon Hill, Maryland.
Dadashev a vomitat pe drumul spre vestiare şi a fost transportat de urgenţă la spital, cu hemoragie craniană. El a fost operat şi plasat în comă indusă. Medicii au afirmat că sportivul a suferit grave leziuni craniene.

Boxerul era născut la Sankt Petersburg, dar stabilit în California. Dadashev era neînvins la profesionişti în 13 meciuri disputate. Era căsătorit și avea un fiu.

„Te face să înțelegi în ce fel de sport suntem, omule”, a declarat McGirt marți.

Dadashev a suferit o intervenție chirurgicală la Centrul Spitalului Prince George din Maryland, pentru sângerarea rănilor la cap. Sâmbătă, medicii spitalului au raportat că luptătorul a suferit leziuni cerebrale severe, iar moartea lui a fost confirmată marți.

Lupta lui Matias și a lui Dadashev a fost brutală și a fost întreruptă de McGirt după a unsprezecea rundă, când a decis că luptătorul lui a suferit prea multe răni.

Dadashev clătina din cap când McGirt îi spusese că va înceta lupta. „Dacă nu o fac eu, arbitrul o va face. Haide, Max, te rog”, spuse McGirt.  Dadashev s-a prăbușit și a părăsit arena pe o targă.

„Sper că Maxim este bine”, a spus Matias după luptă. „Este un mare luptător și un războinic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.