Un mileniu al singurătății – cei născuți după anul 2000 nu știu ce este prietenia!

22 % dintre așa-zișii ”millennials”, cei născuți după 1 ianuarie 2000, nu au prieteni.

Cei care se înscriu ca fiind ”urmăritorii” tăi pe rețelele social, sau fac parte din ”lista de amici”, NU îți sunt totodată și prieteni.

Generația Millennials pot fi considerată ca fiind cea mai singuratică generație potrivit unui nou sondaj realizat de o firmă de cercetare de piață YouGov.

Sondajul realizat pe un eșantion de 1.254 de tineri cu vârsta de 18 ani a rezultat faptul că 27% din Millennials nu au prieteni apropiați, 25% au „cunoștințe” și 22% – sau 1 din 5 – nu au prieteni.

O treime din cei cu vârsta de 20 și 30 de ani, de asemenea, au declarat o senzație de singurătate sau au spus că de cele mai multe ori așa sunt, singuratici.

49% din Millennials a spus că au avut de unul la patru „prieteni apropiați” și 70% a spus că a avut doar un… „cel mai bun prieten”.

În plus, 38% au raportat că au făcut o nouă prietenie în ultimele șase luni. Cel mai comun loc pentru americani de a face prieteni? Liceul, 87 la sută din respondenți.

Rata mare de singurătate la tineri poate fi cauzată de faptul că la mulți li se pare dificil de a găsi persoana justă, o treime din americani au dificultăți de a-și face prieteni. 53%, pentru că sunt timizi. Un alt 27% spun că „nu simt ca ar avea nevoie de prieteni.”

Cercetătorii leagă social media de calitatea scăzută a vieții. „Iată, dacă ați utiliza mai puțin media social, ar duce în mod normal la reduceri semnificative de cazuri de depresie și singurătate”, spune autorul studiului, Melissa Hunt.

Așadar, a nu se confunda amicul de pe internet ca fiind totodată și PRIETEN.

Ce este cu adevărat un prieten poți afla doar dacă… porți în spate sute de experiențe cu oamenii în planul real, primind multe dezamăgiri și, totodată, oferindu-le tu altora, până afli că un om sau mai mulți îți sunt cu adevărat prieteni, sau că tu le ești altora, și că, de fapt, …este cel mai frumos lucru din lume… este viața vie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.