Un miliard de dolari donat pentru cei fără locuință – o companie istorică este protagonistă

Donații de un miliard de dolari – În iunie, acest an, Wells Fargo a anunțat o nouă strategie filantropică, care va aborda problemele cheie ale comodității locuințelor și revitalizarea întreprinderilor mici, cu un miliard de dolari în subvenții și sprijin.

Banca aparține uneia din cele dintâi trei familii din Statele Unite și a declarat că va angaja 1 miliard de dolari în următorii șase ani pentru a sprijini organizațiile non-profit și private care demonstrează capacitatea de a crea rezultate pozitive în locuințe, chirii accesibile și case de tranziție și respectarea dreptului de proprietate.

Anul trecut, Fundația Wells Fargo a donat 444 de milioane USD peste 11.000 de organizații non-profit pentru a ajuta la satisfacerea nevoilor economice și sociale ale comunităților defavorizate – iar ieri a anunțat 9 milioane de dolari în subvenții către peste 60 de organizații non-profit, precum Sprijin pentru Habitat pentru Umanitate și Pact ptr Casă, pentru soluții de accesibilitate pentru locuințe.

Cu o experiență de peste 30 de ani în filantropia publică și privată, Brandee McHale a intervenit pentru a prelua conducerea fundației în august.

Pentru a face față provocărilor legate de servicii de construcție, finanțare și sprijin pentru familii cu venituri mici și moderate, persoanele în vârstă și persoanele fără adăpost, Wells Fargo speră să ușureze costurile pentru locuințe din toată țara, din Alaska în Florida.

„Avem o oportunitate unică de a colabora cu organizații non-profit pentru a avea un impact și mai mare”, a declarat Eileen Fitzgerald, șefa filantropiei de locuințe economice cu Wells Fargo Foundation.

Subvenția de 9 milioane de dolari din această săptămână este „o componentă cheie” a strategiei de filantropie Wells Fargo, recent anunțată, pentru a aborda criza de accesibilitate pentru locuințe în următorii șase ani.

Această primă strategie de locuințe și cartiere ar putea ajuta a patra bancă a națiunii să-și schimbe reputația după un scandal din 2016, care a dus la crearea de conturi de clienți falși și alte dispute.

Wells Fargo & Co este o companie multinațională de servicii financiare din SUA, cu sediul în San Francisco, California, și care operează la nivel mondial.

Wells Fargo este una dintre cele mai mari patru bănci americane, împreună cu Bank of America, Citigroup și JP Morgan Chase. În special, este a patra bancă pe activități, a treia prin capitalizarea bursieră din Statele Unite, a doua prin depozite, servicii ipotecare și carduri de debit. Potrivit Fortune 500, aceasta se află pe locul 27 în topul celor mai mari companii din Statele Unite.

Wells Fargo în forma sa actuală este rezultatul unei fuziuni în 1998 între Wells Fargo & Company cu sediul în San Francisco și Norwest Corporation cu sediul în Minneapolis și achiziția ulterioară în 2008 a Wachovia cu sediul în Charlotte.

În urma fuziunilor, compania și-a mutat sediul în sediul Wells Fargo din San Francisco. În decembrie 2017, are 8.200 de sucursale și 13.000 de ATM-uri, operează în 35 de țări și are peste 70 de milioane de clienți în întreaga lume. Începând din octombrie 2015, compania are un rating de AA. Cu toate acestea, pentru o scurtă perioadă în 2007, compania a fost singura bancă evaluată cu AAA.

Wells Fargo & Company a fost fondată la New York în 1852 de Henry Wells și William Fargo, care, împreună cu John Warren Butterfield, au fondat American Express doi ani mai devreme. Butterfield însă nu este interesat să participe la extinderea afacerii în California, unde are loc goana după aur. Compania se ocupă atât de servicii bancare, cât și de transport în diligență.

În 1860, Wells Fargo a obținut controlul companiei de poștă Butterfield Overland, care operează partea de vest a rutei Pony Express. Șase ani mai târziu, în 1866, companiile de diligență Wells Fargo, Holladay și Overland Mail se contopesc sub numele de Wells Fargo.

În 1905, compania a separat activitățile de transport de cele bancare: aceasta din urmă a fuzionat cu Banca del Nevada, condusă de Isaias W. Hellman, care ar fi redenumit-o Banca Națională din Nevada în 1898.

În 1918, ca măsură a timpului de război, activitățile Wells Fargo în domeniul transporturilor sunt naționalizate împreună cu cele ale Adams Express, Southern Express și American Express pentru a forma Agenția Feroviară Express, care este apoi privatizată la sfârșitul războiului. Banca se concentrează pe piețele comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.