Un nou ”război” a început între Rusia și S.U.A. aliate cu U.E. Se pregătește oare ceva mai grav? – Și Italia a expulzat diplomați ruși.

Cazul Skripal – ex-spionul rus otrăvit în Anglia – unda expulzărilor și în UE: diplomați ruși expulzați și din Italia.

Decizia a 14 state europene, în frunte cu Franța și Germania –  „Așa cum s-a hotărât la summitul de săptămâna trecută a UE, ca răspuns la atacul de la Salisbury, împotriva ex-spionul rus,  deja 14 state membre au decis să trimită acasă diplomații ruși”. Astfel, președintele Consiliului European, Donald Tusk, explicând că „alte expulzări nu trebuie să fie excluse în următoarele zile și săptămâni.

SUA anunță expulzarea a 60 de spioni ruși – În cazul Skripal, SUA a anunțat decizia de a expulza 60 de spioni ruși. Președintele Donald Trump a semnat un ordin care include și închiderea consulatului din Seattle, situat în apropierea unei baze a Marinei Militare; Oficialii ruși vor trebui să părăsească Statele Unite în șapte zile. Administrația SUA susține că cei 60 de spioni au profitat de acoperirea diplomatică pentru a lucra în statele americane.

Moscova: nu a răspuns încă la expulzările diplomatice din țările UE – nu a fost așteptată reacția Moscovei, care va „da un răspuns probabil similar” la expulzarea diplomaților ruși.