Un nou război în Libia – 50 de morți, 138 de răniți – pericol pentru Europa, un alt val de terorism

Potrivit Ministerul Sănătății, celor 50 de morți li se adaugă cel puțin 138 răniți. Victimele includ cel puțin 25 de civili, potrivit Misiunii ONU de sprijin din Libia.

După o pauză de câteva ore, luptele au început din nou, dimineața târziu, la sud de capitală, chiar înainte de începerea reuniunii sub auspiciile ONU, la care au fost invitați „toate părțile interesate“, milițiile, protagoniștii confruntărilor, pentru un „dialog urgent privind situația securității”.

Un purtător de cuvânt al misiunii, Sausan Ghosheh, a confirmat că întâlnirea va avea loc astăzi, fără a oferi detalii suplimentare despre participanți sau despre locul desfășurării.

În ciocniri se confruntă grupuri armate care au venit de la Tarhouna și Misurata, din vest, iar grupurile din Tripoli, teoretic, sub autoritatea GNA. După căderea regimului lui Muammar Gaddafi, în 2011, Tripoli este sub controlul milițiilor în căutare de bani și putere, angajate într-o luptă acerbă pentru dominația capitalei.

Luptele au creat refugiați, peste 1825 de familii, care au luat fugit în orașele din apropiere sau în cele mai sigure cartiere din capitală, potrivit datelor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe.

Un incendiu ar izbucni la Ambasada SUA la Tripoli, care este situat pe drumul spre aeroport, citând purtătorul de cuvânt libian pentru dispozitive de salvare și situații de urgență, Osama Ali. Martorii oculari i-au spus lui Ali despre un incendiu la sediul ambasadei. Purtătorul de cuvânt a adăugat că apărarea civilă nu a reușit să ajungă în zonă din cauza unui incendiu intens.

Vestea a fost confirmată de către Autoritatea de Siguranță Națională libiană, care a făcut cunoscut faptul că autospeciale de stins incendii au fost deplasate la fața locului pentru a stinge flăcările, a căror origine este încă necunoscută.

Țara pentru care un eșec al guvernului Sarraj și o implozie ulterioară a Libiei ar avea consecințele cele mai imediate este Italia.

„Parlamentul European ar trebui să facă auzită vocea cu privire la criză în următorul plen – scrie într-un tweet președintele Parlamentului European Antonio Tajani – numai acționând împreună putem lucra pentru pace și stabilitate. Statele membre trebuie să renunțe la promovarea agendelor lor naționale, dăunând tuturor cetățenilor europeni „.

O invitație care amintește de acuzațiile făcute luni de către mai mulți reprezentanți ai instituțiilor italiene, Matteo Salvini și Roberto Fico, asupra Franței, sponsorii politici ai General Khalifa Belqasim Haftar, comandantul Tobruk, de care care sunt legate unele dintre milițiile care au atacat Tripoli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.