Un om 50 de ani, pretins adolescent, a convins pe Facebook o fată în vârstă de 12 ani, să aibă o întâlnire…

În repetate rânduri în paginile Vocativ Plus am atras atenția asupra grijii pe care trebuie să o aibă părinții față de anturajul adolescenților, mai ales acela format pe Facebook sau alte rețele social. În primul rând, conturile de Facebook pentru copiii sunt oarecum prea timpurii și ar trebui foarte atent monitorizate de către părinți. Copiilor să li se explice limpede că ”prietenia virtuală” ascunde capcane extrem de periculoase și să nu accepte cu ușurință întâlnirile.

Pretinzând pe Facebook că este un adolescent, întreține o amiciție virtuală cu o fată de 12 ani și, astfel, au stabilit o întâlnire la un bar din Taviano, Leccese. Dar când fata a ajuns la întâlnire, s-a găsit în fața unei persoane de 50 de ani și a început să țipă, atrăgând atenția celor din jur, care au încercat să-l linșeze pe impostor. Omul a fost salvat de poliție: fapta sa este acum anchetată de un procuror.

Fata de 12 ani s-a prezentat la întâlnire însoțită de două prietene, dar când și-a dat seama că prietenul ei „de Facebook” avea de fapt vârsta de 50 de ani, a început să țipe. Primii care au intervenit au fost membri ai familiei fetei, care o urmăreau de la distanță: imediat ”amorezul” a fost înconjurat de un grup de oameni din bar care era cât pe ce să-l linșeze, norocul lui, carabinierii. La momentul când cei din bar tentau să-l atace, omul a scos un cuțit pentru ca să se apere și s-a refugiat după tejgheaua barului până când, spre norocul lui, imediat, au sosit carabinierii care l-au salvat de la mulțime și l-a dus în arest. Cum de avea asupra lui un cuțit prezentându-se la o întâlnire cu fetiță de 12 ani? Și la asta va trebui să răspundă la autorități.