Un om al străzii își face nevoile chiar lângă Bazilica San Pietro din Vatican

Clipă oribilă în preajma Sfântului Petru. Fotografia a fost făcută în această dimineață, sub ochii unor trecători care au tranzitat Via Della Conciliazione, pentru a merge la bazilica San Pietro din Vatican. Un om al străzii își face nevoile în stradă.

Situația depășește orice imaginație. Oameni fără adăpost care, în ciuda toaletelor și dușurilor puse la dispoziție de Papa Francisc, preferă să facă nevoile la primul colț de stradă în care se întâmplă se afle, ca și ar fi un lucru normal.

Murdărie, mirosuri grele, grămezi de zdrențe murdare aruncate în ghivece de flori, grămezi de resturi, hârtie igienică (folosită) aruncată pe stradă.

Se pare că nimeni nu poate face nimic în privința asta. Nici măcar Poliția Municipală, care are birouri în Via del Falco, nici Poliția comisariatului de pe Via del Mascherino, care patrulează prin zonă, prefăcându-se că nu se întâmplă nimic deosebit.

Desigur, nu este prima imagine care denunță o stare de ansamblu a deveni cu anii din ce în ce mai necontrolabilă pentru locuitorii, negustori, turiștii care trec.

Sub colonada celor două palate din Via Della Conciliazione, și în jurul străzii Pfeiffer, noaptea se concentrează grupuri de oameni destul de variate, care își fac ”programare” în a găsi un adăpost sub stive de cutii de carton, cârpe, saci de dormit.

În timpul nopții, cu toate acestea, luptele dintre oamenii străzii de multe ori izbucnesc violent, alcoolul din sânge este destul de mare, ca apoi, să depună mărturie urmele pe care le lasă acestea în fața intrării în sala de presă Vatican, gunoi, vărsături, sticle goale, reziduuri alimentare, într-un noroi păstos și urât mirositor. Această zonă este o emblemă cu faimă internațională, un fel de carte de vizită a orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.