Un om fără adăpost a salvat doi copii din ghearele flăcărilor

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Când întâlnim oamenii fără adăpost, trecând pe străzile urbei, întoarcem repede capul, în vreme ce umplem Facebook-ul cu mesaje de tot felul: ”să fim buni”, ” Crăciun fericit”, infinite felicitări și… vorbe, vorbe, vorbe… fără un conținut. Mereu alții să fie mai buni, nu noi, mereu alții să ajute, noi avem prea multe griji și ne mulțumim îndemnându-i pe alții de parcă noi am fi obosit să mai fim atâta de buni!!! Și… totuși, dacă doar câteva secunde am zăbovi cu ochii și cu inima îmbrățișând omul de lângă noi, am înțelege că necazurile noastre sunt cel puțin minore dacă nu chiar inexistente, închipuite, față de cele ale oamenilor străzii sau ale celor care trec pe lângă noi cu suflete frânte de necazuri. Iată un caz care îți arată cum este să fii bun cu adevărat. Astfel de cazuri, și multe altele în diferite contexte, se petrec chiar acum, se petrec permanent în jurul nostru și peste tot în lume, dar nu avem vremea să le vedem fiindcă …ne fură timpul să scriem urări pe Facebook… și prin asta să credem că am devenit buni. Prietenia astăzi este din ce în ce mai șubredă și doar declarativă – la primul impuls de orgoliu, de egoism, de interes… prietenia se dizolvă în fumul rău al unor arderi demonice într-o societate din ce în ce mai ostilă omului și vieții și dedicată aproape integral fugii după avere iluzorie și importanță fără să fie vreo acoperire în fapte... Vrem musai să fim cineva fără să merităm cu adevărat să fim acel cineva, neavând niciun vis, nicio faptă concretă. Iată cazul:


Nu a ezitat să acționeze când a văzut fum provenind dintr-o clădire. În timp ce se apropia să înțeleagă ce se întâmpla, el a auzit țipete. Aparțineau copiilor. Imediat a spart ușa cu o bară de fier, a găsit doi copii, de 10 luni și 3 ani, și i-a salvat.

Autorul acestui gest eroic este Anival Angulo, de 36 de ani din Las Vegas, om fără adăpost. Pompierii au făcut cunoscut cazul, incidentul, și au lăudat omul fără un acoperiș deasupra capului pe Facebook. Între timp, a fost lansat un fond de strângere de fonduri pe rețelele sociale.

Am văzut copiii și, după ce am sărit gardul, am intrat în casă„, a declarat Angulo pentru CNN. Pompierii de la Las Vegas Fire and Rescue au spus că, la câteva zile după incident,  la vederea bărbatului, fetița de 3 ani a alergat să-l reîntâlnească și apoi să se prindă de picioarele lui, îmbărțișându-le. ”Atunci, i-am luat pur și simplu și i-am scos afară dintre flăcări. Știam că trebuie să o fac”, adăugă clochardul.

În acea zi, cei mici au fost încredințați bunicului. Când focul a izbucnit, totuși, ei se aflau într-o cameră diferită de cea a bătrânilor. După clochard, au intervenit și cei din brigada de pompieri, care, în zece minute a reușit să stingă flăcările. Incendiul a fost cauzat probabil de un vas rămas pe foc. Ceilalți oameni implicați nu au raportat niciun fel de arsuri sau răniri. Copiii au fost imediat duși la spital, dar sunt bine. „Ei sunt salvați datorită lui Angulo„, a scris pompierii.

Un erou pentru pompieri, precum și pentru lumea din oraș și, acum, și de pe rețelele sociale. Utilizatorii de internet au apreciat și au admirat gestul clochard-ului și au lansat o campanie de strângere de fonduri pe Gofundme pentru a-l ajuta. „Aș vrea să-l ajutăm pe acest bărbat și să-i mulțumim pentru ceea ce a făcut„.


Întocându-mă la introducere, te întreb, ai curajul să-ți spui ție în oglindă ”Crăciun fericit”?… Ce ai vrea să stea ca motiv fericirii: cadourile primite, prima de Crăciun, vreun lucru cumpărat la discount? Îmbuibarea din zilele festive?

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •