Un om înjunghiat de 18 ori, în fața fiului său, de un psihopat, pentru …nimica toată

Un pasager psihopat care a înjunghiat mortal un om, într-un tren de navetiști, în fața fiului său adolescent, a fost găsit vinovat de crimă și condamnat ieri.

Darren Pencille, de 36 de ani, este cel care a înjunghiat de 18 ori un om de 51 de ani, Lee Pomeroy,  într-un asalt violent la bordul unui tren care mergea de la Guildford la Londra Waterloo, pe 4 ianuarie a acestui an.

El a fost închis pe viață la Old Bailey această după-amiază și va servi închisoare pentru un minim de 28 de ani.

Pencille este un criminal ”de carieră”, care se laudă cu convingerile sale. Dependent de droguri, a fost un ”locotenent” în South Man Syndicate [SMS] grup de infractori în capitala engleză ai căror membri au terorizat zonele de Tooting, Streatham și Thornton Heath prin anii 1990.

Trecutul penal al lui Pencille, 25 de condamnări pentru 30 de infracțiuni – inclusiv tăierea gâtului unui om doar pentru o foaie de țigări Rizla – fapt dezvăluit pentru prima dată într-un video pe YouTube, prin care… își invita un inamic să …se întâlnească și să se bată.

Un gangster care l-a cunoscut bine a spus: „Darren a fost în mod constant fumător de iarbă și un psihopat complet. Îmi pare atât de rău pentru omul pe care l-a ucis și pentru fiul său.” 


A fost văzut de un psihiatru cu 24 de ore înainte de uciderea lui Pommeroy, dar el a fost certificat de către psihiatru ca fiind  „fără nici un risc pentru el însuși sau pentru alții.”

Pencille a fost diagnosticat cu schizofrenie paranoidă în 2003, dar a refuzat să ia medicamente și în loc să se trateze, s-a apucat serios  de fumat canabis în fiecare zi. 


Pomeroy a murit în ajunul celei de-a 52-a sa aniversare, plecase la Londra în vizită pentru o zi, împreună cu fiul său de 14 ani. O încăierare a izbucnit după ce Pencille a trecut pe lângă cei doi pe coridorul vagonului de tren, a fost inițial doar un schimb de replici.

Pencille, furios, a sunat prietena lui și i-a spus, „voi ucide acest om”, apoi a scos o lamă din buzunar și înjunghiat victima de 18 ori, ultima, o tăietură fatală la gât.

Pencille, după crimă, a coborât în gara Clandon, unde a fost preluat în mașină de prietena lui, Chelsea Mitchell, de 28 de ani, care l-a îndepărtat de la locul faptei și l-a ajutat să-și schimbe aspectul.

Ieri și ea a fost găsită vinovată de ascunderea faptei și a infractorului, și condamnată la 28 de luni de închisoare.

Pomeroy a murit la puțin peste o oră după ce a suferit rana fatală la gât și opt la trunchi și tăieturi la mâini și coapse, s-a stins în mai putin de 30 de secunde.

Darren Pencille a întrebat cu calm: „Ce se întâmplă? O! Doamne!”, în timp ce Poliția armată percheziționa apartamentul prietenei sale, la mai puțin de 24 de ore după crimă.

Pencille a refuzat să depună mărturie în proces, spunând că a acționat în legitimă apărare. Dar jurații au avut alte păreri, în plus, au probe că Pencille posedă un trecut plin de violență, a înjunghiat anterior un coleg de cameră doar pentru un dezacord minor, în 2010, și a amenințat că va ucide un membru al personalului de la un așezământ de sănătate mintală, în iunie anul trecut.

Jurații au deliberat timp de 19 ore și jumătate și au dat pronunțarea: Pencille, fără dubiu, vinovat de crimă.

Prietena lui Mitchell, din Farnham, Surrey, a fost găsită vinovată pentru faptul că l-a ajutat să scape de Poliție, după atac.

Trecutul lui Pencille conține 14 condamnări pentru 19 infracțiuni care includ, de asemenea, spargere, intimidarea martorilor și posesie arme de foc. Mitchell are și ea șapte condamnări pentru 10 infracțiuni.

Criminalul, care acum se află  în spatele gratiilor, dezvăluise trecutul său penal online, după ce a fost acuzat de o altă bandă din sudul Londrei că ar fi și un violator.

Ca răspuns, Pencille a dezvăluit lista sa extraordinară de fapte și condamnări penale și declarații scrise de mână la Poliție pentru a nega acuzațiile care dovedesc că nu a fost niciodată vinovat de nicio infracțiune sexuală. Pencille, totuși, a fost acuzat de viol în orașul său natal Loughborough, Leicestershire.

În 2004 a fost condamnat pentru posesie de arme și muniție și închis pentru mai puțin de trei ani. Doi ani mai devreme el a fost prins de două ori cu un cuțit pe străzile din Londra, dar a fost pedepsit cu… servicii pentru comunitate. Pencille are, de asemenea, o condamnare pentru droguri, două pentru spargere, una pentru fraudă, două furturi și de conducere fără asigurare.

Criminalul a fost, de asemenea, trimis înapoi la închisoare de două ori pentru nerespectarea condițiilor de liberare condiționată.

Pencille pare să fi devenit un membru al SMS pe vremea adolescenței sale și a rămas afiliat cu grupul, care a avut aproximativ 100 de membri la apogeul său, și este cunoscut pentru atacarea rivalilor din Brixton, Peckham, Lambeth și Streatham.

Inspectorul șef Sam Blackburn a spus despre Pencille că… nu a arătat nici o remușcare și nu și-a luat nici o responsabilitate pentru ceea ce a făcut.

Pencille l-a înjunghiat pe dl Pomeroy de 18 ori în fața fiului său în vârstă de 14 ani într-un atac de doar 27 de secunde.

Pornind de la o nimica toată, un om își pierde viața iar o familie rămâne distrusă.

Pedeapsa acum nu face altceva decât ceea ce ar fi trebuit să se întâmple înainte, să izoleze acest monstru…

Medicul psihiatru, care l-a lăsat în libertate pe acest scelerat, are o răspundere directă pentru această crimă… o putea evita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.