Un oraș asediat de maimuțe este apărat de 3 femei în vârstă 

Un oraș asediat de maimuțe este apărat de 3 femei în vârstă

Un oraș japonez rural, asediat de maimuțe, este apărat de trei femei în vârstă, înarmate cu puști cu aer. Ele și-au ales numele „Monkey Busters”.

Masako Ishimura, 74 de ani, Tatsuko Kinoshita, 68 de ani, și Miyuki Ii, 67 de ani, și-au unit forțele pentru a lupta cu maimuțele care au devorat legumele și produsele fermierilor locali.

Potrivit ziarului local Fukui Shimbun, maimuțele au afectat grav culturile de ceapă, vinete, soia și cartofi din zonă, încă din 2015.

Cu sperietorile și plasele anti-animale care s-au dovedit ineficiente în protejarea culturilor, cele trei femei au decis să ia măsuri serioase, făcând echipă și înarmându-se cu pistoale cu aer comprimat pentru a speria maimuțele.

Ori de câte ori cineva din comunitate raportează o prezență a maimuțelor, Monkey Busters sunt imediat avertizate iar ele lasă totul și aleargă cu puștile în zona respectivă.

Odată ajunse la fața locului, Monkey Busters trag focuri de avertizare în direcția maimuțelor.

„Există mulți oameni în vârstă în zona Miyama și cultivarea câmpurilor este esențială. Este necesar ca zona să continue să lucreze împreună în viitor”, a spus soțul lui Ishimura pentru SoraNews24.

Determinarea fermă a Monkey Busters de a proteja nu numai culturile , ci și mijloacele de trai locale a primit multe laude din partea comunității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.