Un polițist ucide un om reținut, sufocându-l cu genunchiul pe gât

Un videoclip șocant arată un polițist îngenuncheat pe gâtul unui bărbat încătușat, câteva minute înainte de moartea sa.

George Floyd, victima, a cerut să i se slăbească presiunea că nu poate respira, în timp ce polițistul l-a ținut timp de câteva minute lângă roata din spate a mașinii de poliție, după ce a fost reținut în Minneapolis.

În videoclip – postat inițial pe Facebook de Darnella Frazier – Floyd spune de mai multe ori că nu poate respira, dar polițistul nu l-a ajutat, dimpotrivă.

„Nu pot respira! Nu pot respira!” țipa omul. „Nu mă omorî!”

Incidentul s-a produs luni în jurul orei 20:00, după ce polițiștii au fost chemați pentru că un bărbat ar fi folosit într-un magazin un document fals.


Moartea sa vine după ce un alt caz a zguduit America, Ahmaud Arbe Ry, un bărbat negru care a fost împușcat mortal în timp ce făcea jogging în Georgia.

Atunci, trei bărbați albi, inclusiv un fost polițist și fiul său, au fost acuzați de crimă.


FBI cercetează acum moartea lui Floyd iar patru polițiști au fost deja concediați.

Șeful poliției Minneapolis, Rondo Arredondo, a informat marți că polițiștii sunt acum „foști angajați”, a informat CBSN Minnesota.

Primarul Minneapolis, Jacob Frey, a declarat că incidentul a fost abordat greșit la toate nivelurile și a lăudat departamentul de poliție pentru că a răspuns pozitiv. (NR. cu ce, nu știm încă)

În cadrul unei conferințe de presă, marți, Arredondo a declarat:

„Când primarul Frey m-a numit șef al departamentului de poliție Minneapolis, am fost foarte hotărât și puternic pregătit cu privire la ceea ce va însemna viziunea, valorile și…

…schimbările culturale ale departamentului nostru. Unul dintre acești piloni este sfințenia vieții.” –

(NR: de fapt se și vede cât de sfântă și ai cui viață!… în loc să-și dea demisia, se pune pe declarații duioase!)

„Știm că există pericole inerente profesiei de polițist, dar marea majoritate a muncii nu necesită niciodată folosirea forței.” (NR: Păi și de ce o folosiți domnilor polițiști?!)

Ofițerii au fost concediați și totodată, Biroul Penal din Minnesota lansează o anchetă pentru moartea lui Floyd.

Potrivit unui comunicat de presă al departamentului de poliție Minneapolis, polițiștii ar fi fost chemați pentru că un bărbat de 40 de ani, care părea să fie „sub influența drogurilor”, folosise un act fals la un magazin.

John Elder, directorul comunicațiilor pentru poliția Minneapolis, a declarat: „După ce a ieșit din mașină a rezistat fizic ofițerilor.”

„Ofițerii nu au putut să-l pună pe suspect în cătușe, iar ofițerii au observat că bărbatul a intrat în …dificultăți medicale.”

A fost chemată o ambulanță, iar bărbatul a fost transportat la Centrul Medical Hennepin, unde a murit ulterior.

Poliția a catalogat moartea ca un …accident medical.

Dar avocatul pentru drepturile civile Ben Crump, care a susținut că reprezintă familia decedatului, a numit moartea „inumană”.

„Cu toții am văzut moartea hidoasă a lui George Floyd în videoclip, în timp ce martorii au pledat că ofițerul de poliție l-a presat cu genunchiul timp de peste 7 minute pe gât”.

„Această utilizare abuzivă, excesivă și inumană a forței a costat viața unui bărbat care a fost reținut de poliție pentru interogarea sub o acuzație de fapte non-violente”.

iată video:


Pornind de la ceastă oribilă și nejustificată faptă a polițistului, trecem la modul cum această tragedie este privit ca… un act de rasism.


Nu este pentru prima dată în ultimele decenii când cetățenii ne-albi ”se bucură” de un tratament special în fața legii, adică, dacă nu ești un alb, tipic caucazian…

…apriori ești vinovat și apriori ”te bucuri” de aplicarea cea mai drastică a legilor.

Orice prezumție de nevinovăție și orice circumstanță atenuantă îți este negată…

…odată vizat de intransigenții polițiști albi și dus în fața procurorilor albi și apoi a judecătorilor albi, condamnarea ta spre maximul prevăzut este garantată.


Nu doar în America se întâmplă asta, chiar și în România, cu cetățenii rrom sau în Europa, cu românii.


Opinia mea este că mas-media cam din întreaga lume alimentează puternic rasismul.

Și nu doar mass-media, ci și producătorii de cinematografici care plasează în rolurile negative preponderent ne-albii… sugerând astfel că răul vine dinspre cei care nu sunt albi.


Normal ar fi așa: să nu conteze în fața legii absolut deloc nicio formă de apartenență, fie etnică, religioasă, de gen, culoare a pielii, proveniență de familie sau orice altă formă de discriminare.

Să se aplice în mod egal procedurile și protocolurile de tratament și mereu să fie salvată și protejată viața oricui, indiferent dacă este infractor sau polițist.

Toată media americană în prezent, fructifică acest caz grav pentru a alimenta furia cetățenilor de culoare din SUA.

Aceștia vor protesta iar albii iarăși vor avea motive să vadă în acest protest o discriminare a albilor, fiindcă polițistul le aparține…

Asta nu duce nicăieri spre bine și nu este atitudinea corectă. Și chiar dacă să fi fost polițistul negru iar victima albă, gravitatea tragediei era aceeași, la fel și să fi fost victima un alb.

Când o să vedem oare că America evoluează într-atât încât să nu mai fie un subiect culoarea pielii?

Să fi sunat știrea pur și simplu așa: ”…un polițist prea zelos a ucis un om pe timpul arestării…”

”polițistul a fost condamnat la moarte, și nu doar exclus din Poliție, iar sentința executată regulamentar.”

Atât, fără să se spună ce culoare avea fiecare, fără să invite grupurile unele împotriva altora.

Să deranjeze faptul pe absolut toată lumea și să se unească la protest împotriva legilor care permit polițiștilor abuzuri și să fie aceste legi modificate.

Polițistul nu are niciun drept să aresteze prin violență, poate răspunde doar pentru a se apăra atunci când delicventul este înarmat și cu arma la vedere, amenințând sănătatea și viața polițistului.

SUA se comportă în prezent exact fix cum s-a comportat începând cu anii săi de formare și până prin anii 60 ai secolului trecut.

O escaladare a rasismului nu rezolvă gravele probleme economice la care trebuie să răspundă Congresul și administrația lui Trump…

…marele alb… despre care se știe că are tendințe rasiste, în ciuda aparentelor sale cosmetizări de imagine…

Profesionalismul jurnaliștilor americani este pus puternic astăzi la îndoială fiindcă…

…numește victima negru și polițistul alb, lucru extrem de grav și cu urmări periculoase.

Pentru mine, victima este un OM iar polițistul de asemenea, și fiecare să fi răspuns pentru faptele sale.

Suspectul să fi fost arestat fără violență și trimis justiției pentru acuzațiile care l-au condus la arestare…

…iar polițistul să fie trimis justiției pentru manierele sale de prepotent organ de coerciție… plătit din banii cetățenilor pentru a-i apăra și nu pentru a-i ucide.

Acum, s-ar cădea să fie anchetați imediat toți jurnaliștii care au alimentat și alimentează ura de rasă, profitând de orice tragedie, și să li se aplice pedepse foarte aspre…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here