Ceapa roșie – tratamentul naturist împotriva varicelor

Medicina naturistă a căutat pentru vindecarea bolilor soluții mai uşoare. În medicina alopată, pentru tratarea varicelor, au fost  lansate tratamentele cu laser, aburi, injecţii sau ciorapii medicinali. Din păcate, atunci cînd nu este tratată la timp, boala varicelor are complicaţii severe, iar bolnavul poate să rămână invalid.

Un tratament cu ceapă roșie vindecă varicele

Preocupată de efectele acestei boli severe, medicina tradițională a lansat un remediu naturist cu ajutorul căruia varicele dispar. Este vorba despre ceapa roșie. Folosită ca ingredient în acest tratament, ceapa roșie a fost folosită de chinezi timp de secole, deoarece leguma miraculoasă reduce și riscul bolilor cardiovasculare și al cancerului.

Tratamentul cu ceapă roșie poate fi urmat de bolnavii cu varice care nu vor să apeleze la ajutorul bisturiului, dar şi de cei care au încercat, fără succes, numeroase remedii. Pentru varice, tratamentul durează o lună şi, după 30 de zile de pauză, procedura trebuie repetată, pînă cînd varicele dispar în totalitate.

Cum se prepară:

Pentru preparare se folosesc 600 ml suc de ceapă roşie şi 300 g de miere de salcîm.

Ceapa se toacă foarte mărunt, apoi se stoarce printr-un tifon des (mai uşor se poate folosi robotul). Sucul obţinut se toarnă într-o sticlă; după aceea, se adaugă mierea şi ingredientele se amestecă foarte bine, pînă cînd preparatul se omogenizează. Leacul se păstrează la frigider.

Cum se administrează:

Se iau cîte 50 gr din acest preparat,  de  două ori pe zi, după mese. Tratamentul trebuie urmat fără întrerupere timp de o lună. El este eficient și pentru convalescenții cu probleme vasculare, dar și  pentru persoanele care au suferit un accident vascular.

Tratamentul este contraindicat persoanelor care au probleme cu stomacul și celor care suferă de diabet.

În completare pentru tratarea varicelor  se pot bea şi ceaiuri

Fitoterapia recomandă cura cu boabe de ienupăr, aceasta dacă nu există vreo boală inflamatorie renală şi cura cu suc de orz verde – câte 50 ml, de 3 ori pe zi. Apoi, ceaiul de traista ciobanului şi infuziile din frunze de alun (25 g la 1 l de apă), sau viţă de vie (80 g la 1 l), câte 2-3 căni, zilnic, între mese. Eficientă este şi tinctura din frunze de alun (100 g frunze uscate macerate timp de 10 zile în alcool de 70°), câte 20-30 de picături pe zi.

Mai sunt recomandate infuziile din coada şoricelului, păpădie, pătlagină, răchitan, sunătoare, frunze de urzică, flori de urzică moartă, frunze de jaleş şi decoct din rădăcină de tătăneasă.

O cură cu ceaiuri care dă rezultate excepţionale este din două căni pe zi ceai de coada calului şi 3 căni pe zi ceai de urzică. În paralel, se unge locul varicos cu alifie de gălbenele. După o lună de tratament, varicele se reduc în dimensiune şi încetează să mai doară. Se continuă pînă la ameliorarea totală.

Sursa: