Un șarpe care joacă teatru!

Șarpele oriental cu rât este renumit pentru că se basculează pe spate și se preface că …ar fi mort.

Angajații unei rezervații din Carolina, SUA,  au postat recent imagini cu reptile aparent lipsite de viață – dar șerpii  „Zombies” erau departe de a fi morți.

”Când este amenințat, această specie de șarpe, neotrăvitor și inofensiv, de altfel, joacă teatru, simulând că ar fi mort, deschizându-și gura, rostogolindu-se pe spate și răsfirându-se inert”, potrivit societății specializate în reptile din Carolina de Nord.

După ce simte că pericolul a dispărut, șarpele se rostogolește imediat cu burta în jos și reîncepe să unduiască vioi.

Specia își umflă gâtul imitând cobra, de unde și porecla de  „Viper’s shedding”, au mai spus lucrătorii. Acești șerpii mușcă rar, dar lovesc în mod repetat dacă sunt amenințați.

O altă poreclă este „Vipera pufoasă”. Un mit local circulă cum că ar fi periculos și că poate amesteca otrava cu respirația și ucide astfel o persoană de la 25 de metri distanță, dar nu s-a demonstrat asta încă. „De fapt, respirația lui este inofensivă”, au declarat specialiștii.

Șarpele, care poate crește până la aproximativ patru metri în lungime, trăiește  în partea de est a Statelor Unite, de la Florida la New England și o parte din sudul Canadei. Dieta lor constă în principal din broaște, salamandre, păsări și mamifere mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.