Un sirian a strigat „Allah” în timp ce a fost arestat în Germania – furase un camion și produsese un lanț de accidente

Un camion furat a lovit nouă autoturisme și a trimis șapte persoane rănite în spital, într-un presupus atac terorist din Germania, luni seara.

Camionul alb, Mercedes, s-a izbit în mașini care erau staționate așteptând un semafor în fața gării principale din Limburg, și le-a stâlcit.

Astăzi a fost dezvăluit faptul că suspectul este un sirian în vârstă de 32 de ani care a strigat „Allah” în timp ce a fost arestat, potrivit presei locale.

Aproximativ 60 de ofițeri de poliție au năvălit într-un apartament despre care se crede că aparține bărbatului, astăzi dimineața.

Au folosit explozibili din plastic pentru a doborî ușa și cu un beagle au perchiziționat apartamentul. Rezultatele nu au fost încă publicate.

Se crede că bărbatul a fost cunoscut anterior de poliție pentru pagube fizice periculoase, deținere de droguri, tentativă de abuz asupra unei fetițe de 16 ani și furturi, dar nu pentru extremism, potrivit Bild.

Și procurorul federal, care gestionează cazurile teroristice din Germania, a declarat că nu consideră investigațiile drept responsabilitatea sa.

Poliția a declarat astăzi că este prea devreme pentru a specula cu un motiv al incidentului, care a început când bărbatul a fost tras din mașină șoferul inițial, ieri, la ora 17.20.

Surse au declarat pentru Bild că este tratat ca un incident terorist, iar martorii susțin că l-au auzit pe șofer strigând „Allah” în timp ce a fost arestat.

Alți martori au spus că pare să fi fost drogat în timpul atacului.

Agenția de știri DPA, citând și surse de securitate neidentificate, a raportat că șoferul camionului era un sirian ajuns în Germania în 2015 și că până în prezent nu exista nicio indicație a unui motiv terorist, dar acest lucru nu poate fi exclus .

Germania a fost în alertă în urma numeroaselor atacuri jihadiste din ultimii ani, pretinse de grupul Statului Islamic.

Cel mai grav a fost comis în 2016 de tunisianul Anis Amri, în vârstă de 23 de ani, care a ucis 12 oameni când a furat un camion și l-a trecut printr-o piață de Crăciun din Berlin.

Poliția a organizat o mare desfășurare de ofițeri și vehicule, cu un elicopter care circula deasupra orașului de 35.000 de locuitori, la aproximativ o oră cu mașina de capitala financiară germană Frankfurt.

Locul a fost izolat de poliție și luminat când camioanele cu remorcă au scos mașinile avariate una câte una.

Șoferul și proprietarul de drept al camionului, care nu fusese numit, a fost citat de ziarul Frankfurter Neue Presse (FNP), potrivit căruia un bărbat l-a „târât” afară din camionul său.

El a spus că bărbatul, în jur de treizeci de ani, cu părul scurt închis la culoare și cu barbă, a deschis ușa șoferului și l-a privit cu ochi mari și tăioși înainte de a-l forța să iasă din vehicul. „L-am întrebat: „Ce vrei de la mine?”, „Nu a spus niciun cuvânt.”

Camionul a urcat pe mașinile parcate la câteva sute de metri distanță și s-a oprit pe rezerva centrală a unui drum cu șase benzi.

Bettina Yeisley, din Limburg, al cărei birou este aproape de locul incidentului, a declarat la FNP că a auzit un zgomot puternic și s-a repezit în stradă împreună cu colegii ei. L-au găsit pe bărbatul așezat sub un copac, fără să știe circumstanțele.

Îi curgea sânge din nas, mâinile îi erau însângerate, pantalonii îi erau sfâșiați. A spus că totul doare. L-am întrebat numele lui și mi-a spus: „Numele meu este Mohammed”.

„Nu excludem nimic”, a declarat un purtător de cuvânt al forței de poliție de stat, citat de DPA. „Dar vă rugăm: nu luați parte la speculații!” poliția regională a scris în mai multe tweet-uri.

Întrebat ce dovezi există cu privire la un posibil atac terorist când a ajuns marți la o întâlnire cu colegii de la Uniunea Europeană la Luxemburg, ministrul de Interne, Horst Seehofer, a spus că investigațiile sunt în desfășurare.

Primarul Limburgo, Marius Hahn, a declarat DPA: „Sunt șocat și gândurile mele sunt îndreptate către victimele rănite și familiile lor”.

Oficiul german pentru securitate internă, a avertizat în aprilie despre un risc crescut reprezentat de luptătorii IS care se întorc din Siria și nordul Irakului.

Directorul său, Thomas Haldenwang, a spus că aproximativ 2.240 de islamiști cu „potențial terorist” trăiesc în Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.