Un studiu arată că britanicii își spală lenjeria de pat doar de trei ori pe an

hotel maid putting throwing sheet on bed

Un sondaj făcut de site-ul News arată că mai mult de 50% dintre britanicii îşi spală lenjeria de pat doar de 3 ori pe an.

Sondajul făcut la întîmplare, pe cîteva sute de persoane cu vîrste cuprinse între 18-65 de ani arată că unul din șase britanici așteaptă cel puțin patru săptămâni pînă să pună cearceaful și fețele de pernă la mașina de spălat. Locuitorii din Londra sînt foarte leneşi în privinţa acestui acest capitol. Doar 25% dintre cei intervievați au recunoscut că folosesc aceleași așternuturi cel puțin o lună.

Cei cu vârste sub 25 de ani tind să aibă cele mai murdare așternuturi, unul din zece au declarat că se preocupă de spălarea acestora doar de șase ori pe an.

O altă problemă este că, aproximativ 50% dintre toți participanții la sondaj au recunoscut că obișnuiesc să mănînce în pat.

„Se estimează că 10% din greutatea unei perne care are fața nespălată de doi ani reprezintă piele moartă și organisme microscopice. Prin urmare, nu este surprinzător că patul dumneavoastră poate ajunge un teren minat cu bacterii, viruși, transpirație și păr, care pot cauza sau exacerba astmul”, a declarat dr. Lisa Ackerley, care recomandă spălarea așternuturilor cel puțin o dată la două săptămâni.

Nu ştim dacă britanii sunt în topul celor mai leneşi cînd vine vorba despre spălarea lenjeriei. Poate că în celelalte ţări europene lucrurile nu stau chiar aşa.

Articolul precedentLa maturitate să spunem nu laptelui – interviu cu Prof.dr.Ioan Nedelcu
Articolul următorVreau să-l cuceresc – cîteva trucuri pentru a cuceri un bărbat