Un teren din Azuga, care aparține Casei Regale, a luat-o la vale…!

Un teren din Azuga, care aparține Casei Regale, a luat-o la vale…!

Prefectura Prahova anunță că 150 de persoane au fost evacuate la Azuga, în urma alunecării de teren de vineri seară.

Instituția adăugând că terenul aparține Casei Regale, Scrie Hotnews.

„Zona în care s-a produs alunecarea nu este cunoscută ca fiind una predispusă unor astfel de fenomene.

Alunecarea a ajuns până la marginea gospodăriilor, iar pericolul avansării acesteia se menține, motiv pentru care s-a dispus evacuarea a aproximativ 150 de persoane din peste 20 de locuințe”.

În ce privește cazarea, autoritățile locale și cele județene caută soluții, astfel încât măsura de urgență să acopere atât nevoia unui acoperiș temporar pentru cei aflați în această situație, dar și regulile impuse de contextul actual generat de COVID-19.

„Estimarea pagubelor, dar și cercetarea cauzelor care au dus la acest dezastru natural vor fi efectuate pe zi, începând de sâmbătă dimineață”, a adăugat sursa citată.

În total, 20 de familii au fost evacuate, vineri seara, din casele lor din Azuga, după ce o alunecare de teren a avut loc în localitate.

„S-au făcut demersuri pentru a fi cazați la una sau două unități hoteliere unde vor avea și hrană asigurată. Totodată, în zona alunecării din cauza blocării albiei râului s-a format un baraj.

Din acest motiv pompierii acționează cu motopompe pentru a evacua apa din amonte către aval. În acesta seară mai multe echipaje de pompieri vor acționa și vor monitoriza zona.

Astăzi dimineața se vor face din nou evaluări și se va proceda la deblocarea albiei pârâului cu utilaje specifice”, a transmis ulterior, Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

În România pot fi din ce în ce mai frecvente astfel de perspective dezastruoase în mai multe zone, unde defrișările au fost excesive sau lucrările de amenajare necesare au fost neglijate ori construcțiile au fost făcute fără studiile necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.