Un veterinar a transformat cățelușii în ”cărăuși” implantându-le droguri

Un veterinar columbian a transformat cățelușii în cărăuși de droguri și a fost condamnat ieri la șase ani de închisoare.

Într-un tribunal federal din Brooklyn, New York, Andres Lopez Elorez a fost condamnat sub acuzația de trafic de heroină și de uzul reprobabil al profesiei de veterinar.

Cazul împotriva lui a început în 2005, când a fost arestat după ce Poliția columbiană a pătruns în ferma sa din Medellin, Columbia, și a găsit 10 saci de heroină lichidă implantată în nouă câini și șapte alte pungi menite să fie folosite în alte operații. Heroina era destinată să ajungă în New York.

„Fiecare câine avea o zi a lui”, a declarat procurorul Richard Donoghue. ”Și cu condamnarea de astăzi, Elorez a fost tras la răspundere pentru utilizarea reprobabilă a abilităților sale veterinare.”

Trei câini au murit după ce au contractat un virus din astfel de operații. Mulți alții însă au găsit noi stăpâni. Cazul împotriva Elorez, 39 de ani, a fost blocat după ce acesta fugise în Spania, înainte de arestarea sa din 2015.

El a spus că mentorul său, un profesor de medicină veterinară din Columbia, l-a convins să facă astfel de trafic de droguri, o perioadă care a definit-o ca fiind „un capitol întunecat din viața mea „.

„La vârsta de 21 de ani, când [Elorez] s-a întâlnit cu profesorul, el era îndrăgostit de acest om”, a declarat cotidianului New York News, avocatul lui Elorez, Mitchell Deinnerstein.

Elorez ”a servit” deja peste trei ani de închisoare în Spania și USA, New York, care apasă acum mult la noua condamnare. El va fi deportat în Spania, unde locuiește familia sa, sau în Columbia, după ce își va ispăși pedeapsa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.