UniCredit a făcut față atacului hacker – clienții protejați

banca atac hacker

UniCredit a făcut cunoscut faptul că a fost ținta unui atac cibernetic. Hackerii, se pare, au avut acces la datele a peste 400.000 de clienți dar, precizează banca, numai în ceea ce privește creditele personale. Se pare că nu au fost furate datele de acces la conturi sau care să permită tranzacții  neautorizate. Potrivit UniCredit, hackerii ar fi furat unele date personale și codurile IBAN.
Conform informațiilor băncii, o primă încălcare pare să fi avut loc în lunile septembrie și octombrie 2016, acum a fost o a doua intruziune, între lunile iunie și iulie 2017. În ambele cazuri, nu a fost hackerată nicio informație care ar putea permite accesul la conturile  sau de a permite tranzacții neautorizate. Accesul la anumite date cu caracter personal și a codurilor IBAN nu sunt suficiente pentru a putea fura banii din conturi.

UniCredit a informat autoritățile competente și va trimite o plângere Procuraturii din Milano. Banca, a spus într-o declarație, de asemenea că, au fost luate imediat toate măsurile necesare pentru a preveni repetarea unor astfel de intruziuni, intruziunea a avut loc prin intermediul unui partener de afaceri extern. sinteza tgcom24