Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi”din Iași și Universitatea ”Stefan cel Mare” din Suceava-premii la Euroinvent 2017

Cele mai importante premii EUROINVENT 2017 merg către două instituții de învățământ superior din România: Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi”din Iași și Universitatea ”Stefan cel Mare” din Suceava.Sală Voievozilor de la Palatul Culturii din Iași a găzduit, la data de 27 mai 2017, după trei zile de expoziție, ceremonia de premiere a EUROINVENT 2017, în cadrul căreia cei mai buni inventatori și cercetători și-au primit premiile.

Cele mai importante premii EUROINVENT 2017 merg către două instituții de învățământ superior din România: Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi”din Iași și Universitatea ”Stefan cel Mare” din Suceava.

Sala Voievozilor de la Palatul Culturii din Iași a găzduit, la data de 27 mai 2017, după trei zile de expoziție, ceremonia de premiere a EUROINVENT 2017, în cadrul căreia cei mai buni inventatori și cercetători și-au primit premiile.

 Juriul internațional a desemnat câstigatorii astfel:

MARELE PREMIU EUROINVENT 2017, în valoare de 10.000 de lei, oferit, pentru al II-lea an consecutiv, de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, le-a revenit lui Marian-Silviu Poboroniuc și Dănuț-Constantin Irimia de la Universitatea ”Gh. Asachi” (TUIASI) din Iași, pentru MANUTEX, un dispozitiv că o mănușa care ajută la reabilitarea mâinii în cazurile de accident vascular cerebral.

Premiul pentru cel mai tânăr inventator le-a revenit unei echipe din Vietnam pentru un sistem inteligent de grădină pentru creșterea legumelor proaspete (Nguyen Thanh Long, Nguyen Minh Cong, Nguyen Ngoc Linh) și  unui inventator din Turcia (Eray Aktokluk), pentru o brățara inteligență, care ajută persoanele fără vedere să se orienteze în trafic, să cunoască starea vremii, culoarea obiectelor sau să se pună la adăpost în situații periculoase (incendii etc)

Barbulescu Iuliana Diana și Marinescu Simona Ioana, de la SC Pharmacop Innovation SRL, au primit variantă națională a Premiului pentru femeia inventator, cea internațională fiind acordată unei inventatoare din Iraq, Kareema Majeed Ziadan.

Universitatea Tehnică a Moldovei a primit Premiul pentru performanță în educație și cercetare.

Inventatorul individual Postolachi Aureliu din Republică Moldova s-a bucurat de Premiul pentru Mediu (The Green Environment Award) pentru un produs homeopatic.

Premiul Forumului Inventatorilor Români i-a revenit Universității Politehnice din București.

Echipă Hofigal Export-Import, formată din Ștefan Manea, Viorică Tamaș, Anca Daniela Raiciu, Noră Rădulescu, Georgeta Alexandru, a primit Premiul pentru cercetări avansate în biologie ”Prof Hazim AL DARAJI”, pentru un produs cosmetic anti-îmbătrânire pe bază de sucuri proaspete de plante.

Premiul EUROPE DIRECT Iași a mers către reprezentanții Indoneziei, Asociația INNOPA, cel al Universității ”Al. I. Cuza” (UAIC) către inventatorul din Iraq, Hasan Mohammed Luaibi, cel al Universității Tehnice ”Gh. Asachi”, către WIIPA Taiwan, iar cel al platformei Arheoinvest UAIC, către ICMET Craiova.

Vasile Lupu a primit Premiul pentru cel mai în vârstă inventator.

Premiul pentru Medicină i-a fost acordat unei echipe de la Universitatea Politehnica din București, formată din Batalu N D, Semenescu A, Costoiu M C, Antoniac V I, Doicin C, Amza C G, Mates I M, Chivu O, Codorean I B, Barbu C, Bădica P, Negoita O., pentru o proteză de coț.

Premiul delegațiilor internaționale a fost acordat Asociației Inventatorilor din Croația.

Premiul pentru cel mai bun design a mers la inventatorul Sorin Sîrbu de la Nextrom Industries SRL pentru vehiculul electric portabil pliabil.

Electroputere VFU Pașcani a primit Exquisite Award, iar Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al Romaniei” din Timișoara, Premiul pentru agricultura viitorului.

Premiul CYBERLIFE le-a revenit  lui Geonea Ionuț și Danielei Tarniță, de la Universitatea din Craiova, pentru un dispozitiv pentru asistarea în recuperare a persoanelor cu dizabilități, iar Premiul de popularitate – echipei de la Colegiul Yahya Kemal / Karpos din Macedonia.

Juriul internațional a decis că Universitatea ”Stefan cel Mare” din Suceava să primească MARELE PREMIU ȘTIINȚIFIC EUROINVENT 2017.

Festivitatea de premiere a încheiat cea de-a nouă ediție EUROINVENT 2017 care a adus la Iași peste 500 de invenții din 37 de țări.

EUROINVENT, cel mai mare salon de inventică Sud-Estul Europei, este organizat de Forumul Inventatorilor Români, Centrul de Informare Europe Direct Iași, Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” și Universitatea “Al.I. Cuza” din Iași. (toiasi.ro)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.