Unsprezece milioane de italieni iau medicamente pentru depresie nervoasă – 20% din populație

Teama de a cere ajutorul și credința că sunt capabili și singuri să gestioneze boala.

Nouă milioane de italieni iau medicamente împotriva depresiei în fiecare zi: o valoare de patru ori mai mare decât media europeană. Și, după cum rezultă din datele Agenției Medicamentelor și Institutul de Fiziologie Clinica a Consiliului Național de Cercetare din Pisa, conturează o imagine alarmantă în ceea ce privește auto-medicația. Un pacient din doi consideră că vizita la medic este inutilă, fiind convins că poate gestiona și singur starea de depresie. Persoanele cu depresie în Italia ating 20% ​​din populație.

Conform OMS, mai mult de 300 de milioane de persoane suferă de depresie la nivel global, 4,4% din total. Un studiu al British Journal of Psychiatry a spus că, în 2010-2015, consumul de antidepresive în Europa a crescut cu 20%. În Italia, cheltuielile anuale pentru acest tip de medicamente, au ajuns la 800 de milioane de euro.

Mai mult, costurile legate de tratamentul sănătății mintale au fost definite de Uniunea Europeană ca „urgențe”, care au calculat o alocare anuală de 240 de miliarde de euro. După cum a raportat La Stampa, potrivit unor cercetători, în 2030 depresia, după bolile cardiovasculare, va fi patologia responsabilă pentru pierderea celui mai mare număr de ani de viață activă. Conform tgcom24