Unui băiat care nu și-a tuns părul niciodată i s-a spus că trebuie să și-l taie dacă vrea un loc într-o școală de gramatică

Alfie Howard-Hughes, de 11 ani, a rămas uimit după ce directorul de la Colchester Royal Grammar School din Essex a spus părul său merge împotriva codului său de conduită.

Politica sa este ca părul copiilor să nu să fie mai lung de guler pentru a „menține o ținută inteligentă pentru toți elevii”.

Dar Alfie, încăpățânat, a spus că este „o parte din el” și este determinat să apară în prima sa zi de școală cu părul intact.

El a vrut să meargă la școală din Essex, de la vârsta de șase ani și a trecut toate cele 11 examene. Tânărul speră să ajungă un fizician cuantic și a spus că vrea să conteste regulile pentru băieți, să fie lăsați cu părul mai lung.

El a spus: „Nu am avut un gând să îl tai niciodată în mintea mea, părul a fost întotdeauna acolo. Parul meu este o parte din mine.”

„Vreau doar să fac ceva ca să-mi păstrez părul, dar vreau asta și pentru alți copii care au păr lung.” mama sa, Katy Cox, 33, a numit politica școlii ca fiind „ridicolă” și a acuzat școala de a face „model la indigo” din copii.

Ea a mai spus: „regulile țin copiii noștri în siguranță și este important, dar unele reguli trebuie să fie raționale, altfel am trăi într-o peșteră. Cred că este într-adevăr depășită pretenția. Ei au nevoie pentru a crește copiii și prin să fie ei înșiși, e ca și cum s-ar încerca de a face ”decupaje de carton” din fiecare.”

”Lui Alfie îi plac academicienii, până la punctul în care e supărat că școala lui nu a fost destul de dură cu el.” … „Îi place să învețe și am crezut că școala de gramatică cu copii cu minți similare ar fi grozavă.”

Alfie a luat examenele și a primit rezultatele sale ca ”genial”. Băiatul a spus: „când tatăl meu a primit scrisoarea, m-a luat de la școală și am început să plâng. Am fost acolo plângând de fericire.”

Tatăl lui Alfie, Gary, de 32 de ani, de asemenea, a fost la rândul său la CRGS ca un elev și a crezut că politica școlii ar putea să fi devenit mai flexibilă.

Părinții săi au acum în vedere acțiuni legale împotriva școlii, dar sunt preocupați de costuri – au contactat serviciul consultativ pentru protecția copilului.

Dl Cox: „ei au spus că există o posibilă linie de discriminare bazată pe gen, dar că ar implica obținerea unui specialist în drept public, care este costisitor. Este o școală foarte bună și o bază de învățământ mare, te pune pe drumul cel bun, și de aceea nu vreau să  pierzi pentru că ai parul lung.”

Alfie a fost inspirat pentru a merge la școală de la o vârstă fragedă, de la tatăl său Gary.

Școala le-a spus părinților „nu este ceva ilegal” și că politica va rămâne.

Alfie este dispus să poarte parul lui cum vor cei din școală, într-o panglica, într-un coc sau chiar într-o plasă de păr! Doar că …nu vrea să-și taie părul.

Mama a adăugat: „Cred că îmi amintesc că i-am văzut pe ceilalți copii țipând când și-au tăiat părul, am înțeles că nu-i voi face niciodată asta fiului meu. Am să-l las când și dacă va vrea el să-și taie părul. „Este acceptabil ca o fată să aibă păr lung, de ce nu și băieții? 

Directorul John Russell a spus: „a primit consiliere juridică din partea avocaților noștri. Pentru că aceasta este o problemă privată între școală, student și părinții săi, nu vom comenta mai departe.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.