UPDATE: Femeia împinsă sub metrou la Roma – Acuzatul: „Am auzit niște voci … Dumnezeu mi-a spus să fac asta!”

Un bărbat italian de 47 de ani (la aceeași vârstă cu victima), a fost arestat noaptea trecută. Are probleme psihice, locuiește cu mama lui. Victima este stabilă, dar „profund sedată”. Și-a pierdut în accident antebrațul.

„Am auzit niște voci … Dumnezeu mi-a spus așa”. Astfel, omul arestat în noaptea trecută pentru accidentul de la linia B de metrou din Roma, ar fi justificat acuzațiile privind împingerea ieri la Roma, a femeii pe liniile de metrou tocmai când venea trenul la peron. Așa cum v-am relatat ieri în articolul Roma, femeia căzută între liniile de metrou, un martor: „a fost împinsă”

Bărbatul este cunoscut de mult timp cu probleme psihice, ar fi murmurat fraze fără sens agenților de poliție care l-au arestat găsindu-l la domiciliu, unde locuiește cu mama sa. Cei care îl cunosc au declarat că în trecut nu ar fi fost niciodată violent. Așa cum a fost reconstruită fapta, bărbatul a împins biata femie fără să fi fost nici o discuție între ei și apoi s-a îndepărtat de mulțimea de pe peron ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Femeia a suferit amputarea antebrațului. Imaginile camerelor de supraveghere ale stației sunt esențiale pentru anchetă și reprezintă punctul de plecare în determinarea dinamicii faptelor. Femeia rănită este stabilă, dar „sedativă profund”. În buletinul medical este subliniat faptul că femeia se află  „în condiții discrete de stabilitate clinice, se menține în sedare profundă și asistată în funcțiile vitale de bază (ventilație mecanică și suport farmacologic pentru funcții cardiocirculatorii). Doctorii nu au găsit nici un fel de  leziuni ale creierului și în urmatoarele zile vor trebui să efectueze „revizuirea chirurgicală a abdomenului și stabilizarea fracturilor”.