Ursula Von Der Leyen – noul Președinte al Comisiei Europene

Europa are la conducere pentru prima oară o femeie.

Ministrul german, Doamna Ursula Von Der Leyen,  a fost aleasă de Parlamentul European în calitate de Președinte al Comisiei Europene, cu 383 de voturi – majoritatea necesară preconizată era de 374 de voturi. Au fost 327 împotrivă.

„Mă simt foarte onorată, sunt copleșită, încrederea pe care o plasați spre mine, în Europa, o Europă puternică și unită de la est la vest, de la nord la sud, gata să lupte pentru viitor, mai degrabă decât împotriva ei înșiși.”

„Le mulțumesc tuturor celor din Parlamentul European care au decis să voteze pentru mine, dar mesajul meu este că o să lucrăm împreună într-un mod constructiv”, a adăugat ea.


Ministrul german al apărării din decembrie 2013 și membru de frunte al CDU, Ursula von der Leyen a fost mult timp considerată una dintre principalii candidați pentru titlul de „Delphine” al cancelarului Angela Merkel.

Născută Albrecht, a crescut la Bruxelles până la 1971, Ursula este o „fiică de artă” din punct de vedere politic: tatăl ei, Ernst, a fost președinte lungă vreme al landului Saxonia Inferioară.

Căsătorită cu medicul și antreprenorul Heiko von der Leyen, femeia implicată acum în  a conduce Comisia UE este mama a șapte copii, născuți între 1987 și 1999.

Cariera sa politică a început în anii 1990, când s-a alăturat CDU: Von der Leyen a deținut diferite poziții la nivel local până când a fost numită, în 2003, ministrul afacerilor sociale, familiei și sănătății din Saxonia Inferioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.