Urzicile ajută mult dar NU oricui! – Vezi la ce pericole te expui

Cu toții știm că urzicile sunt extrem de sănătoase și că ele conțin multe vitamine (A, B2, C, K), un număr mare de aminoacizi, săruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu etc.), substanțe proteice, acid pantoteic, acid folic, amine, cetone, etc.

Însă, ceea ce nu știm este că au și o lista lungă de contraindicații. Un lucru mai puțin știut despre urzici. Nu le mai consuma, dacă suferi de aceste boli:

Folosită în cantități mari, urzicile duc la mărirea coagulabilității sângelui. De asemenea, urzicile sunt contraindicate persoanelor care au hipertensiune arterială, arterioscleroza, polipi, adenom testicular, la hemoragie uterină provocată de fibroame și mioame. La vârstnici poate agrava tromboflebita.

În plus, din cauza acțiunii sale diuretice, consumul prelungit de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic. Cei care consumă în mod repetat plantă de urzică trebuie să aibă grijă că în dietă lor zilnică au introdus destul potasiu.

Cercetările de laborator au dovedit că urzica determină contracțiile uterului, deci și femeile gravide ar trebui să se ferească de consumul de urzică, potrivit bewoman.ro