Utilizatorii de Windows 7, de la 14 ianuarie 2020, nu vor mai primi actualizări

Sistemul de operare, folosit de aproximativ 400 de milioane de utilizatori, nu va mai primi actualizări software începând cu această dată.

Asta înseamnă că utilizatorii care decid dă folosească în continuare Windows 7 sunt mai expuși la amenințări informatice mai ales dacă nu au instalat un puternic antivirus plătit.

„Poți folosi în continuare Windows 7, dar, după ce suportul s-a oprit, computerul tău va fi mai vulnerabil la riscuri de securitate și viruși. Windows va continua să pornească și să ruleze, dar nu vei mai primi actualizări software, inclusiv actualizări de securitate, de la Microsoft. Dispozitivele care rulează software care nu mai beneficiază de suport nu sunt protejate”, a transmis compania.

Microsoft le recomandă utilizatorilor să achiziționeze un nou computer personal. Compania nu recomandă un upgrade de la Windows 7 la Windows 10 deoarece este posibil ca anumite drivere și componente să nu funcționeze corect. În schimb, utilizatorii ar trebui să instaleze de la zero Windows 10, în cazul în care PC-ul respectiv este capabil să susțină noul sistem de operare. (minim 2 giga ram)

Utilizatorii de Windows 7 pot trece, de asemenea, pe platforme rivale, precum macOS sau iPadOS de la Apple sau Chrome OS de la Google.

Windows 7 a fost lansat în 2009 și a devenit repede un mare succes de piață, fiind apreciat de specialiști. În primele șase luni, Microsoft a vândut 100 de milioane de licențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here