Uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov, autorul atacului de la New York soldat cu opt morți și 11 răniți

atentat la new york

Un vehicul a intrat marți după-masă pe o pistă de biciclete din districtul newyorkez Manhattan; incidentul s-a soldat cu opt morți și 11 răniți, iar șoferul a fost rănit de gloanțele poliției, potrivit surselor oficiale din cadrul poliției și serviciilor de ambulanță, citate de agențiile de presă internaționale.

În imaginile difuzate de televiziunile americane și pe internet, putea fi văzută o camionetă albă lovită în partea din față, pe pista de biciclete paralelă cu râul Hudson.

Vehiculul era inscripționat cu logo-ul lanțului de magazine Home Depot și s-a aflat ulterior că a fost închiriată de la acest furnizor de echipamente și materiale pentru construcții. De asemenea, se vedeau mai multe biciclete împrăștiate pe pistă și două victime întinse pe jos.

Suspectul în atacul de la New York este identificat de poliție ca fiind uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov, era căsătorit, avea doi copii, lucra pentru Uber şi locuia în prezent în New Jersey, scrie The Guardian.

Saipov, care a intrat în SUA în 2010, a locuit pe rând în Ohio, Florida şi apoi în Patterson, New Jersey.

Uber a confirmat că bărbatul trecuse de verificările pentru a putea deveni unul dintre şoferii săi şi a anunţat că i s-a blocat accesul la aplicaţie. De asemenea, compania a spus că a luat legătura cu echipa care investighează atacul de la New York, pentru a furniza toate datele necesare, declarându-se totodată oripilată de acest atac.