Vânzări mari la dispozitivele hands-free Bluetooth

De cele mai multe ori atenția șoferilor  atunci când sunt la volan este distrasă de telefonul mobil. Și amenzile pentru cei care au telefonul mobil la ureche, atunci când sunt în trafic, aproape că s-au dublat.

Din ce în ce mai mulţi români îşi cumpără dispozitive hands-free Bluetooth. Vânzările de astfel de kit-uri au crescut în primele trei luni ale acestui an, la distribuitorul ABN Systems, cu 70% comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând la 38.000 de unităţi.

„Creşterea valorii amenzilor rutiere, ca urmare a creşterii valorii salariului minim pe economie de la 1 februarie 2017, a avut ca efect, printre altele, stimularea vânzărilor de sisteme ‘mâini libere’. Preţul mediu al unui astfel de produs, casca Bluetooth, este mult sub cuantumul amenzii minime, de 290 de lei”, potrivit unui comunicat al ABN Systems.
Valoarea dispozitivelor habds-free vândute de companie în primele trei luni ale anului a depăşit valoarea de o jumătate de milion de euro. Și rata micilor accidente a scăzut mult în comparație cu primul trimestru al anului trecut, asta datorită faptului că mulți șoferi pot manevra volanul cu ambele mâini. Brigada de Poliție Rutieră atenționează șoferii să fie concentrați la trafic. Astfel se pot evita coliziunile mai mult sau mai puțin grave de pe șoșele din toată țara. (go4it.ro)