Veneția se transformă complet roșu

Și asta, pentru a arăta solidaritatea cu creștinii persecutați și Asia Bibi, în vârstă de 47 de ani, mamă a patru copii, care a fost condamnată la moarte prin spânzurare pentru blasfemie. 

Veneția este de astăzi în lumini roșii în urma unei inițiative care își propune să amintească despre creștinii persecutați pentru credința lor din întreaga lume. În timpul inițiativei „Veneția în roșu”, unele dintre cele mai caracteristice monumente ale orașului sunt iluminate în roșu, cum ar fi Ponte Rialto sau Bazilica Santa Maria della Salute.

Chiar și apa Canalului Mare va arăta roșie ca și cum ar fi în sânge. Inițiativa îi acordă, de asemenea, un omagiu deosebit lui Asia Bibi, care a fost achitată la sfârșitul lunii octombrie în urma acuzaţiilor de blasfemie pentru care a fost condamnată la pedeapsa cu moartea în Pakistan.

„Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care continuă să se roage pentru mama mea și că datorită acelor judecători curajoși și sistemul judiciar pakistanez au recunoscut în cele din urmă nevinovăția mamei mele.“ Acestea sunt cuvintele lui Eisham, fiica lui Asia Bibi, într-un nou mesaj video înregistrat cu ajutorul Bisericii.

Ziua Recunoştintei a venit din Pakistan, unde Asia Bibi și familia ei se află într-un loc secret, așteptând să părăsească țara. Mesajul video a fost difuzat la Veneția, pentru a le mulțumi italienilor pentru interesul lor față de Asia Bibi.

„Mama este liberă, în sfârșit, mulțumesc lui Dumnezeu sper că în curând întreaga noastră familie, reunită, va putea vizita Veneția. Mulțumesc tuturor celor care vă rugați în această seară în Veneția și în lume pentru mama și pentru toți creștinii persecutați”.

Veneția în roșu este promovată cu ajutorul pontifical al Fundației pentru ajutorarea Bisericii și al Consiliului Local. Papa Francis susține inițiativa și a trimis un mesaj patriarhului de la Veneția, Francesco Moraglia, în care se plângea de „tragedia atâtor creștini persecutați pentru credința lor”.

Papa adresează „salutul afectiv” tinerilor care participă la pelerinajul care precedă iluminarea bazilicii Fecioarei Maria din fața Canalului Mare, a Podului Rialto și a altor locuri simbolice ale orașului lagunar. Un eveniment care, așa cum se aminteşte în mesaj, „vizează sensibilizarea opiniei publice despre tragedia atâtor creștini persecutați din cauza credinței lor”, titrează avvenire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.