Veste URIAȘĂ pentru diabetici

O nouă lentilă de contact inteligentă este în curs de dezvoltare pentru a permite diabeticilor să monitorizeze nivelul glucozei prin lichidul din ochi.

Invenția, care este gestionată și de la distanță, este colosală, înseamnă că, în curând, pot fi monitorizate nivelurile de glucoză într-o clipire – și chiar pot fi tratate cu un medicament livrat direct în membrană. Potrivit goodnewsnetwork.org

Oamenii de știință spun că noua tehnologie reprezintă prima utilizare potențială a lentilelor de contact pentru a monitoriza și trata simptomele diabetului cu un distribuitor de medicamente controlat de la distanță.

Aceasta vine după încercările eșuate ale Google de a dezvolta lentilele de contact ale Google pentru diagnosticarea pacienților diabetici, care a fost întreruptă în 2018.


CITEȘTE ȘI: O speranță uriașă pentru bolnavii de diabet – 3M Diet


Cercetătorii spun că ochelarii ar putea oferi o alternativă la testele de sânge invazive pentru diabetici și, în același timp, pot deschide calea pentru tratamente la cerere pentru anumite boli de ochi.

Dispozitivul folosește tehnologia cipurilor pentru a monitoriza nivelul de zahăr prin vasele de sânge din spatele pleoapelor și pentru a avertiza utilizatorul de urgențe potențiale de sănătate.

De asemenea, ar putea dispensa medicamentul prin ochi pentru a trata retinopatia diabetică, o afecțiune legată de diabet cauzată de deteriorarea vaselor de sânge oculare.

Atunci când a fost testat pe iepuri, ținta a oferit monitorizare non-invazivă a glucozei și livrarea controlată a medicamentului pentru afecțiune.

„Am dezvoltat lentile de contact inteligente atât pentru monitorizarea continuă a glucozei, cât și pentru tratamentul retinopatiei diabetice”, a declarat autorul studiului, Dr. Do Hee Keum, de la Universitatea de Științe și Tehnologie din Pohang, din Coreea de Sud.

”Obiectivul nostru inteligent are o funcție unică în furnizarea de medicamente oculare.”

„Odată cu dezvoltarea și testarea ulterioară, lentilele de contact inteligente ar putea ușura diabeticii să se bazeze pe teste de sânge invazive, pot deschide calea pentru tratamentul la cerere a retinopatiei și a altor boli de ochi”.


CITEȘTE ȘI: Un tânăr de 18 ani a găsit cum să-și ajute tatăl bolnav de diabet …și nu doar pe el


Dispozitivele electronice inteligente pentru lentile de contact au fost studiate pe larg pentru aplicații de diagnostic, în special pentru monitorizarea continuă a glucozei.

În 2014, Google a anunțat un plan de dezvoltare a lentilelor de contact Google pentru a ajuta persoanele cu diabet să-și măsoare nivelul de glucoză prin lacrimi.

În ciuda eforturilor intense de a dezvolta comercial ținta Google, cu toate acestea, echipa a raportat o consistență insuficientă în măsurători între concentrațiile de glucoză lacrimală și glicemie pentru a sprijini cerințele unui dispozitiv medical.

„Dezamăgirea rezultatelor clinice ar putea fi asociată cu dificultăți în obținerea unor valori fiabile ale glicemiei lacrimogene în mediul vizual complex”, a spus Dr. Keum.

„Credem că, prin calibrarea și monitorizarea bazală corespunzătoare, modificările concentrațiilor de glucoză pot fi măsurate în mod fiabil pentru fiecare pacient, folosind lentila de contact inteligentă”.

Echipa spune că s-a inspirat să dezvolte lentila după ce au descoperit că suprafața corneei oferă o fereastră confortabilă pentru monitorizarea modificărilor fiziologice în întregul corp.

„Suprafața corneei prezintă în mod unic o interfață convenabilă și non-invazivă pentru condițiile fiziologice din corpul uman”, a spus Dr. Keum. „Ochii sunt conectați direct la creier, ficat, inimă, plămâni și rinichi și pot acționa ca o fereastră asupra corpului.”

Deoarece cercetătorii au vrut să proiecteze un model capabil să îndeplinească această funcție și să furnizeze medicamente prin ochi, au dezvoltat un obiectiv inteligent de contact care include un biosenzor electrochimic în timp real, un sistem flexibil de livrare a medicamentului la cerere, un sistem wireless de transfer de energie și un sistem de comunicații de frecvență radio la distanță.


CITEȘTE ȘI: Atenție la complicațiile diabetului


În studiu, au introdus lentile în ochii iepurilor diabetici vii și au injectat două unități de insulină 15 minute mai târziu pentru a scădea nivelul glicemiei.

Apoi au monitorizat modificările și au repetat testul după ce lentilele au fost folosite timp de 63 de zile pentru a demonstra capacitatea lor de a rămâne stabile în timp.

Ulterior, cercetătorii au folosit lentile pentru eliberarea de la distanță a genisteinei, un medicament utilizat pentru tratarea diabetului, în ochii iepurilor.

După ce au măsurat concentrația în cornee cu o oră mai târziu, au descoperit că lentila livrează medicamentul cu aceeași eficiență ca și o injecție oculară.

Dr Keum și echipa sa au folosit, de asemenea, o cameră cu infraroșu pentru a testa designul pentru siguranță și a constatat mici variații ale temperaturii obiectivului.

Cu toate acestea, oamenii de știință spun că este necesară o cercetare suplimentară pentru a dezvălui dacă această lentilă de contact inteligentă poate servi ca dispozitiv de purtare, de generație viitoare, pentru a avansa asistența medicală pentru diabet.

„Această lentilă inteligentă de contact teranostică va fi studiată în continuare ca dispozitiv de purtare de generație următoare pentru a realiza biosensibilitatea în timp real a biomarkerilor oculari și a medicamentelor la cerere pentru aplicații medicale omniprezente pentru diferite boli de ochi și alte boli”, a spus Dr. Keum.


CITEȘTE ȘI: rețete pentru diabetici și nu doar – topinambur sau napul porcesc


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.