Veverița ”îndrăgostită” sau …presimțire că omul mai are un pic până va distruge totul

Aceste fotografii de mai jos, adorabile pur și simplu, au surprins mai multe momente în care o veveriță de sol foarte curioasă, a cheltuit ceva timp din programul ei, de altfel, foarte ocupat, mai ales cu rețelele virtuale…!!!… pentru a îmbrățișa și mirosi diferite flori

Tu când ai făcut ultima dată asta?

Ne-am obișnuit să le spunem ”dobitoace” multor vietăți ale pământului, mai ales celor domestice. Iată ce ne spune dex-ul:

dobitóc, ~oácă [At: PALIA (1581), 193/1 / Pl: ~i, ~oáce / E: vsl добиток1 sn Animal (patruped). 2 sm (Înv; cu indicarea speciei de animale) Mulțime de… 3 (Îvrîs~ ceresc Constelație cu nume de animal. 4-5 smfa (Om) lipsit de inteligență și bun-simț.

Așadar, și omul este adesea încadrat la termen… iar în ultimele decenii trăim tot mai izolați de …colegii noștri de planetă!… flora și fauna. Mai mult, distrugem în mod accelerat totul, ceea ce ne justifică să ne spunem nouă înșine că suntem niște… dobitoace!


Ei bine, veverița din momentele fotografiate, admirând mai multe flori sălbatice, are ”locul de baștină și de cetățenie” în Viena, Austria.

În timp ce v-ar putea părea ca este pur și simplu un amatorism pe photoshop, veverița a fost de fapt la vânătoare pentru …cea mai ”gustoasă” floare, știindu-se faptul că animalele cunosc bine medicina naturistă!…

Fotograful Dick Van Duijn, de 34 de ani, originar din Noordwijk, Țările de Jos, spune că a petrecut aproximativ 2 ore cu fotografierea a mai mult de 200 de momente diferite pentru a capta aceste momente perfecte.

„M-am dus în Austria în principal pentru a fotografia veverița de teren”, spune Dick, care a fost un fotograf foarte apreciat în ultimii șapte ani. „A fost ceva frumos să fiu martor și mi-a adus foarte mare satisfacție.”

A reușit chiar să captureze momentul exact când veverița a început să îmbrățișeze o floare galbenă, strălucitoare.

Puteți vedea ”îndrăgostita” veveriță îndoind tulpina mai aproape de fața sa, extaziată. După, adulmecând floarea, veverița decide să îi tragă o mușcătură. „Am fost foarte fericit după ce a luat o imagine de genul asta”, spune Dick.

Dar haideți să urmărim împreună o mică parte din poze:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.