Vicepremierul italian Luigi Di Maio a acuzat, luni, Uniunea Europeană că perturbă piețele financiare în mod voit

Vicepremierul Italiei acuză UE de „terorism financiar”
Vicepremierul italian Luigi Di Maio a acuzat, luni, Uniunea Europeană că perturbă piețele financiare în mod voit, prin comentarii negative despre planurile bugetare ale Italiei.

„Unele instituţii europene se joacă … creează terorism pe piaţa financiară”, a declarat Di Maio, şeful Mişcării 5 Stele, o grupare politică anti-sistem din Italia, conform Reuters, citat de News.ro.
El l-a atacat pe Comisarul Afacerilor Economice Europene, Pierre Moscovici, despre care a declarat că a „perturbat pieţele financiare” intenţionat prin comentariile sale despre Italia.

Moscovici a declarat într-o întâlnire a miniştrilor finanţelor din zona euro că deşi planurile Italiei nu sunt aliniate la cele europene, el doreşte să menţină un dialog cu guvernul de la Roma.
Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovoskis, a declarat ulterior că planurile Italiei privind bugetul încalcă regulile europene.

„Nu este cu nimic diferit faţă de ce au făcut guvernele anterioare, dar dacă Mişcarea 5 Stele şi Liga Nordului fac acest lucru, suntem răi şi este ceva urât, dacă o fac alţii, atunci sunt oameni de stat”, a declarat Di Maio.

Italia trebuie să respecte regulile europene de responsabilitate fiscală iar UE a impus statelor membre ca deficitul bugetar să nu depăşească 3% din PIB. Deşi conform noului buget, deficitul a fost setat la 2,4%, UE consideră că ţările ar trebui să ţintească mult mai jos iar Italia a fost presată în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.