”Vine războiul” – un general al Marine Corps avertizează trupele americane

1

Un comandant al Marinei a avertizat joi că trupele americane staționate în Norvegia sunt pregătite pentru un război care… se apropie.

„Sper că mă înșel, dar vine un război”, le-a spus generalul Robert Neller. „Te afli în luptă aici, o luptă informativă, o luptă politică prin prezența ta”.

Neller a arătat că în viitorul apropiat Rusia și  o zonă din Pacific ar fi următoarele teatre majore de conflict.

Sgt. Major Ronald Green a semnalat cu un ton similar: -”Aminteste-ti de ce esti aici – a spus Green. – Se uită la tine, așa cum tu te uiți la ei, te urmăresc. Avem 300 de marinari aici, dar am putea ajunge de la 300 la 3.000 peste noapte, am putea ridica stacheta.

Avertizările au venit cu o zi înainte ca secretarul apărării, Jim Mattis, să spună trupelor de la Fort Bragg, N.C., că „se adună nori de furtună” peste Peninsula Coreeană.

Chiar dacă aceste comentarii au fost mai mult decât o retorică motivantă, au lăsat totuși idei neclare.

Sosirile lui Neller și Green în Norvegia au coincis cu tensiunile sporite dintre SUA și aliații săi din NATO și Rusia. Potrivit Military.com, Rusia a avertizat Norvegia că decizia sa de a găzdui o nouă unitate de trupe americane până la sfârșitul anului 2018 ar afecta negativ relațiile.
Norvegia a insistat asupra faptului că trupele americane au staționat acolo fiind doar o parte a efortului de a spori legăturile cu aliații NATO și de a desfășura operațiuni de luptă împotriva temperaturilor reci.

La o sesiune de întrebări și răspunsuri cu trupele din baza Norvegiană Home Guard lângă Trondheim, Neller a spus că SUA ar putea să-și îndrepte atenția din Orientul Mijlociu către Europa de Est, invocând conflictele rusești cu Ucraina și Georgia ca justificare. El le-a spus marinilor că ar trebui să fie pregătiți pentru o „luptă babană” la orizont.

Rusia este îngrijorată de prezența trupelor americane aproape de granițele sale. Cei 300 de marinari americani, care au fost desfășurați în Norvegia în iunie 2016, au fost primele trupe străine autorizate să opereze în țară de la cel de-al doilea război mondial încoace.

În luna septembrie a acestui an, Rusia a efectuat un exercițiu mixt militar cu Belarus-ul învecinat, și care a implicat 12.700 de soldați.

O nouă Strategie de Securitate Națională, dezvăluită de administrația Trump, a subliniat luni Rusia și China ca fiind două puteri mondiale provocând „puterea, influența și interesele americanilor, încercând să erodeze securitatea și prosperitatea americană”. Foto și articol sinteză foxnews.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.